Dobro jutro, Novosađani, koliko brinete o svom gradu?

Dobro jutro, Novosađani, koliko brinete o svom gradu?

Još jedan topao i sunčan prolećni dan je pred nama – "kopi pejst" prethodnih, samo što se od juče ujutru malo teže budimo zbog pomeranja kazaljki unapred.

No, navići ćemo se i na to, nije nam prvi put, a možda ni poslednji.

Temperatura će, kao i prethodnih dana, dogurati do oko 20. podeoka, a meteorolozi kažu: sutra još toplije, a od četvrtka moguća i kiša. Biometeorološke prilike uglavnom povoljne, ali se blagi oprez savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna.

Pravo prolećno vreme i cvetanje biljaka doveli su i do tegoba kod osoba koje pate od polenske alergije, posebno onih koji su osetljivi na brezu, tisu, jovu i čempres.

Visoke koncentracije polena u vazduhu, evo ko treba da obrati pažnju


Servisne informacije

Od 26. marta u sedam sati, do 28. marta u isto vreme, u Betaniji je rođeno 19 beba  sedam devojčica i 12 dečaka. Čestitamo!

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, struje nema u delu Čeneja, a vode u delovima Novog Sada. 


Korona presek

Prema poslednjem izveštaju instituta "Batut", u Srbiji su registrovana 1.273 novozaražena, a od Kovida-19 je zvanično preminulo 12 pacijenataUz pomoć respiratora diše 38 obolelih... U Novom Sadu je 26. marta zabeleženo 18 novih slučajeva korone.

Vikend

U petak smo imali prvu ovogodišnju kritičnu masu, u subotu videli kako izgleda "početak radova" na novom mostu, odnosno masivno nasipanje kameničke obale šutom i građevinskim otpadom, a juče je u Novom Sadu održan polumaraton. 

FOTO i VIDEO: Simboličnim presecanjem crne trake, ekološki aktivisti obeležili početak radova na novom mostu

FOTO: Vanja Vidović i Milan Petrović pobednici Novosadskog polumaratona


Koliko brinemo o svom gradu

MUP i ove godine apeluje na građane da ne pale travu i nisko rastinje, ali mnogi nastavljaju po svom te je epilog u Srbiji od 1. januara: 6.582 požara, od čega je 3.551 nastao na otvorenom prostoru. Sve češće se dešava da neko pali travu na Šodrošu, pojedinci se pitaju da li je u pitanju samo nemarnost i neopreznost ili nešto više.

FOTO: Ponovo gori na Šodrošu

Naš sugrađanin nam je poslao Megafon u kom je ukazao na nebrigu nadležnih, a i "onih koji godišnje zgrću silne novce" o Petrovaradinskoj tvrđavi. Koliko vi čuvate Novi Sad? 

FOTO: Hod kroz pomračinu 


Hronika

Da vikend ne prođe bez incidenata, pobrinuo se vozač koji je "mercedesom" uleteo na autobusko stajalište preko puta Limanske pijace. 

FOTO: Uleteo autom u trafiku, devojčica povređena


Navigator

Dan završite nekim filmom ili predstavom – u SNP-u je premijera opere "Vladimir i Kosara", kompozitora Stevana Divjakovića, ovogodišnjeg dobitnika Februarske nagrade.

Premijera opere "Vladimir i Kosara" 28. marta

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan