Dobro jutro, Novosađani, šta je vaša "crvena linija"?

Dobro jutro, Novosađani, šta je vaša "crvena linija"?

Nekada davno, pa i ne baš tako davno, mislila sam da vlast (bilo koja) ipak ima neke "crvene" linije preko kojih neće preći jer se, naprosto, to ne radi, jer je nezamislivo.

Mislila sam da ipak moraju da konsultuju stručnjake (ako već sami to nisu) u cilju, ako ne lepog, bogatog i dostojanstvenog, a ono bar što zdravijeg života svojih građana.

Moja poslednja iluzija da je to tako je nestala zajedno s aferom "aflatoksin" jer sam mislila da će bar nešto što najviše koriste deca, ali i veliki broj građana, ostati pod zaštitom i da će mu se očuvati minimum bezbednosti. Mislila sam da će političari koji i sami imaju decu, a verovatno i sami piju mleko, staviti prst na čelo i reći: "ovako ne može!". Pa ne može svako od njih kupovati mleko iz inostranstva, znati koja farma ima dobro mleko i sl... 

Tada sam konačno potvrdila ono što smo znali i ranije, a to je da više ne možemo uopšte da im verujemo, da sve moramo da ispitujemo, kontrolišemo i da će nam se život pretvoriti u stalnu borbu za spasavanje života. To jeste bio vrh tadašnjeg brega, ali smo posle toga, uz ovu vlast, dosegli mnoge vrhove, odnosno, da bi poređenje bilo istinitije, dotakli smo mnoga dna i idemo dalje, dublje...

I u Novom Sadu situacija nije mnogo bolja u odnosu na ostatak Srbije, nismo imali Jutku i Palmu, ali imamo mnoge izazovne situacije od kojih je jedna potencijalna opasnost da će možda jednog dana, ako se ništa ne promeni, doći do kontaminacije podzemnih bunara iz kojih se crpi voda koju veliki broj Novosađana i dalje pije. Problem je zastarela i ruinirana kanalizaciona mreža u nekim delovima grada, a koja je, posebno nakon ubrzane urbanizacije, još više preopterećena. 

Zbog preopterećenja kanalizacionog sistema u Novom Sadu moguća kontaminacija podzemnih voda


Pa ko plaća toliki novac za stanove koji nemaju rešenu kanalizaciju?! Da li su ti ljudi svesni kakva je situacija ili ih nije briga jer neće oni živeti ovde? Možda smo na plivanje u fekalijama već navikli, možda smo navikli na "mirise" na Keju žrtava racije, možda nam ni voda za piće baš nije najkvalitetnija, ali šta ćemo ako postane neupotrebljiva? 

Svakako, izbora uvek imamo, nisu uvek sjajni, ali kad sledeći put izađemo na birališta, treba se setiti svega i pametno zaokružiti. A do tada – živeti se mora!


Servisne informacije

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu za poslednja 24 sata rođene su 22 bebe sedam devojčica i 15 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizance muškog pola. Čestitamo!

Bez struje su delovi Novog Sada, Petrovaradina, Kaća, Kovilja i Čeneja, bez vode – nekoliko ulica u Novom Sadu,  a autobuska linija broj 9 i 9A je privremeno promenila trasu.

GSP: "Devetka" privremeno promenila trasu


Navigator

Od dešavanja u gradu izdvajamo predstavu "Na Drini ćuprija" koja se igra u SNP-u i Merlinka festival u okviru kog će biti prikazan film "Strah od leptira". 

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sve je odavno objavljeno

  pre 12 dana i 1 sat

  Danas može svako svakome da uradi šta hoće, koliko hoće i kad hoće.
  To se zove demokratijom, svi imaju prava. Naročito zločinci. Uskoro sudimo žrtvama, jer su omele zločinca u njegovom prirodnom ljudskom pravu činjenja zločina, jer on to voli.
  Sva ostala gledišta su zastarela. Nekad bi se to zvalo anarhijom, a danas je opštom slobodom.
  Plan je, i to objavljen, da to dovede do tolike anarhije da ćemo pristati na bilo čiju vlast, pa i Piramide 300 njih. Zato kučići i gay lobiji, zbog sukoba.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Srpska Inteligencija i ISO9200

  pre 12 dana i 18 minuta

  Vidite da napolju duva vetar, veoma hladan. Naravno, Toplana nam neće menjati račune, tu treba AI IQ.
  Međutim, kad je u pitanju razboljevanje dece, tu nema inteligencije. Bar ne kod školavnih u pedagogiji, koji su primljeni na te poslove.
  Krenem ja da platim stanarinu, kad ono dve grupe mališana, predškolsko, se sreću.
  Po ovom vetru. Vrište svi u glas "Sretna Nova Godina".
  I dve mlade, veoma mlade vaspitačice ih vode.
  Mogu da se kladim koliko će ih sutra biti bolesno. Nije to moglo drugi dan, a?

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Slavko

  pre 11 dana i 1 sat

  To je Klisa,sta je tu čudno.Najgore prigradsko naselje,smece,poplava,*** cenzurisano ***.....

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Goks

  pre 10 dana i 14 sati

  Pozdrav za autorku teksta, imaš pivo u Sting-u od mene! 2MM - Deca ulice!!!

  Oceni komentar:
  2
  1
 • НС ДУНАВ

  pre 9 dana i 18 sati

  Добри мој Нови Саде,да ли знаш где сам сада ја? Ја који сам у теби рођен и већина мојих ,а они други су рођени ту,не више од 30 км од тебе. Ја сам ти сад у једном шљивику код Трстеника,међу светом којег не познајем,ал'сам побег'о од оних бахатих који знају смо да бетонирају,да се лактају у редовима,да секу све што је зелено и да омаловажавају све оно што су наши родитељи постигли. Побегао сам од оних који сваки дан пролазе поред Милетића,а не знају ко је он. Чувј се мој добри граде.

  Oceni komentar:
  0
  3