Dobro jutro, oblačni Novi Sade!

Dobro jutro, oblačni Novi Sade!

Oblaci su danas zamenili sunce, ali očekuje se tokom dana da nas naša zvezda pomiluje i ogreje.

Trenutna temperatura u gradu je 3 stepena, iako je subjektivni osećaj ispod nule. U toku dana će se popeti do 7°C i što je najvažnije ne očekuju se padavine.

Danas se slavi Sveti Nikola Čudotvorac, jedan od najvećih hrišćanskih svetitelja, zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara. Procenjuje se da skoro polovina pravoslavaca u Srbiji slavi Svetog Nikolu, a druga polovina ide u goste.

U narodu se veruje da Sveti Nikola, noć uoči praznika, obilazi dobru decu i deli poklone. I danas mnogi mališani čiste svoje cipele i stavljaju ih u prozore, očekujući dar od sveca. Prema tradiciji, danas nikako ne valja prati veš, čistiti kuću i raditi bilo kakve kućne poslove. Svetom Nikoli je posvećeno više od 1.100 crkava u Srbiji.

Nema planiranih isključenja vode i struje za ovu nedelju, nadamo se da će tako I ostati.

Kovid bolnici na Mišeluku juče je bilo 205 pacijenata, od čega je 25 obolelih disalo uz pomoć respiratora. U Srbiji su do sada, prema zvaničnim podacima preminula 12.364 obolela, a prema poslednjem preseku zabeleženo je 1.015 novih slučajeva korone. Na respiratorima je 135 pacijenata, a hospitalizovano je 2.614 osoba. U Novom Sadu je 17. decembra registrovano 50 novih slučajeva zaraze.

Juče nije bilo građanskih protesta, barem ne u Novom Sadu. Završena je rekonstrukcija Pozorišnog trga, pa je šetnja gradskim jezgrom opet uobičajena. Da li vam se sviđa novi izgled trga?

Opet su nam političari najavili brzu prugu i sve pogodnosti koje ona donosi, sad već početkom sledeće godine. Obavezno podržite naše dve mlade sugrađanke, Jovanu i Dunju koje predstavljaju Srbiju na "Dečijoj pesmi Evrovizije" i glasajte za njih.  

Za lep nastavak dana, zavirite u naš Navigator, pogledajte neki dobar film ili predstavu, a možete svratiti i do Najlona, neće te se pokajati.

I srećna slava svečarima.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan