Dobro jutro, podeljeni Novi Sade!

Dobro jutro, podeljeni Novi Sade!

Naš grad, a i cela Srbija, podeljeni su zbog mnogo stvari – politike, ekologije, vakcina, ratnih zločina, shvatanja slobode, Ledene šume, Galensa i mnoštva drugih stvari.

Juče je ta podeljenost došla do izražaja na jednom događaju koji je trajao punih devet sati, a u pitanju je bila pretnja samoubistvom novosadskog jutjubera koja je blokirala Ulicu cara Dušana u kojoj se drama odigravala. On je u  snimao sve što se dešava i to objavljivao na svom Tik-Tok nalogu.

Srećom, događaj se završio bez žrtava, ali zanimljivo je da su se komentari naših sugrađana "kretali" od zabrinutosti za jedan mlad život, sažaljenje zbog njegovih očiglednih problema do onih koji su smatrali da je u pitanju samo njegova želja za popularnošću, tražili da plati angažovanje gradskih službi, a neki su se i žalili što ne mogu da im dođu gosti na slavu. Jedan naš čitalac mu je čestitao na kreativnosti i na tome što je blokirao deo grada "iz fotelje".

Vratimo se realnosti na koju nas ponedeljak uvek podseti.

Čini se da je pred nama lep i sunčan dan sa maksimalnom temperaturom u Novom Sadu od 6 Celzijusa.

Iz Betanije nam stižu lepe vesti – za dva dana u njoj su rođene 33 bebe: 15 devojčica i 18 dečaka.

U Novom Sadu trenutno vode nema u delu Stražilovske, a u Sremskoj Kamenici Svetosavska i okolne ulice.

Što se tiče korone, brojke su se nešto smanjile pa su, prema poslednjem preseku, u Srbiji zabeležena 802 nova slučaja zaraze. Na respiratorima je 125 pacijenata, a hospitalizovano je 2.488 osoba. U Novom Sadu je 18. decembra registrovan 21 novozaraženi. 

Za lep nastavak dana, zavirite u naš Navigator, pogledajte neki dobar film ili predstavu. Naša preporuka je najnoviji film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", pa, ako i ne stignete da ga pogledate, barem poslušajte poruku iz naslova.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Grdna Toplana Jug

  pre 148 dana i 16 sati

  Sve je to lepo Navigatore, ali ja za kulturu više nemam snage.
  To je za mlade ljude, ako odluče da napusti virtualni svet od 6.1 inča.
  Mi matori smo srećni ako ne moramo na posao danas, jer smo smenski radnici, i ako nam još Toplana Jug dostigne 22-23 stepena na Limanu 4 u izolovanoj zgradi... ihaaaj! Bar nećemo morati da nosimo džemper u stanu za koji plaćamo grejanje.
  Sjajna vam je ta ventilska skretnica na uglu Krilove i Cara Lazara, pa se sad ne možemo nikad ogrejati.
  Na poslu imam sjajno grejanje - dođem kući, prespavam, ovi isključe grejanje potpuno i probudim se prehlađen. A onda molim da dostignu 23.
  Gospodo, jedno je 23 konstantno a jedno su varijacije temperature koje padaju ispod garantovanih 21.
  Bo vas onaj koji vas je doveo na to mesto, partijski, pa sad odjednom štedite energiju, bez obzira na građane, zavisno samo do nečijeg miga sa vrha.

  Oceni komentar:
  0
  5