DOČEK NOVE GODINE: I ove sezone najpopularniji "autobus iznenađenja"

DOČEK NOVE GODINE: I ove sezone najpopularniji "autobus iznenađenja"

Doček Nove godine u Srbiji može da košta od 150 do 1.200 evra u zavisnosti od broja dana, lokacije ali i komfora hotela koji je uključen u ponudu. Ture za doček u našoj zemlji uveliko se rezervišu, neke su i rasprodate, a i ove godine najpopularniji je autobus iznenađenja – odnosno tura u kojoj putnici sve do samog polaska ne znaju gde će provesti najluđu noć.

 

Doček Nove godine u Srbiji jednako je interesantan kao i neke evropske destinacije u najluđoj noći, sudeći po interesovanju putnika za novogodišnje ture u našoj zemlji. Cene tih aranžmana prilagođene su za svačiji džep pa ima onih od dvadest do pedeset evra koje podrazumevaju jednodnevni izlet u okolini Novog Sada, ali ima i višednevnih novogodišnjih tura u zemlji čija je cena i do 1.200 evra po osobi i to uglavnom zbog luksuznih hotela koji su uključeni u ponudu.

Ipak, najveće interesovanje turista je za one aranžmane čija je cena oko 150 evra po osobi, a traju nekoliko dana.

 

 

- Kao i svake godine i ovaj put najbrže je rasprodata tura - autobus izenenađenja. Ovo je novogodišnja tura koja postoji preko 20 godina, a čija popularnost vremenom ne opada. U prilog tome govori i činjenica da pojedini Novosađani već više od 10 godina biraju ovu opciju novogodišnjeg provoda.  Tura podrazumeva višednevni izlet, a obično traje od 31. decembra do 2. januara (sa dva noćenja), čiju trasu putnici ne znaju dok ne stignu na lokaciju gde će provesti najluđu noć. Ono što je karakteristično za "autobus iznenađenja" je da ne ide na popularne destinacije, već manje poznate, ali idilične i zanimljive lokacije u Srbiji - objašnjavaju u turističkoj agenciji "Magelan" i dodaju da tokom tih tura osim provoda putnici imaju priliku da upoznaju i krajeve naše zemlje u kojima najčešće nisu bili, a koji imaju itekako šta da ponude.

Ono što je značajno za cenu ovog programa je da je gotovo sve uključeno u cenu, osim ponegde pića koje gosti sami moraju da plate. 

 

 

Pored ove, među domaćim turistima za doček Nove godine, godinama unazad popularna je tura Andrićgrad koja takođe traje tri dana, a koja isto košta oko 150 evra. Tokom ove ture putnici imaju priliku da vide čuveni Most Mehmed Paše Sokolovića koji je bio glavni motiv knjige "Na Drini Ćuprija";, zatim kompleks koji je osmislio Emir Kusturica "Andrićgrad", ali i učionicu Ive Andrića, Šargansku osmicu i Mokru goru. Nova godina se dočekuje u Andrićevom konaku koji se nalazi u okviru čuvenog kompleksa.

 

 

Iako su ove ture trenutno najpopularnije, interesovanje postoji i za novogodišnje aranžmane u Srbiji čija cena može ići i do 1.200 evra po osobi. Reč je novogodišnjim aranžmanima koji obuhvataju višednevni boravak u hotelu. Cene aranžmana zavise i od broja dana ali i od kategorije hotela koji tura obuhvata.

- Ove ture traju od tri do pet dana i podrazumevaju boravak u nekom od hotela na Zlatiboru, Vrnjačkoj banji ili nekoj drugoj popularnoj destinaciji u Srbiji. Doček je organizovan u samom hotelu i obično podrazumeva gostovanje neke domaće muzičke zvezde, doručak i večeru kao i spa i wellness programe koje ti hoteli nude. - navode u agenciji Magelan.

 

 

Jedna od najskupljih varijanti ovog dočeka je boravak u jednokrevetnoj superior sobi luksuznog hotela i iznosi hiljadu dvesta evra. Ostale varijante dočeka u nekom od luksuznih hotela, na primer, na Zlatiboru u zavisnosti od broja dana, broja smeštaja u sobi i slično iznose od dvesta pa do hiljadu evra po osobi. Mnogi od ovih hotela imaju i programe za decu pa su zgodne za kratak porodičan odmor uoči novogodišnjih praznika.

 

Svi ovi programi su samo mali deo ponude koja se online može rezervisati preko sajta Serbianadventures.com – mesto na kojem se može naći najveća ponuda programa za izlete i boravak na destinacijama u Srbiji (i regionu). Ova jedinstvena platforma nudi pregled tura po datumima putovanja, mestu polaska, destinacijama, kao i drugim parametrima u detaljnoj pretrazi a mogu se rezervisati: razgledanja (kratke ture za obilazak gradova), jednodnevni i višednevni izleti sa redovnim polascima, programi privatnih tura (za zatvorene grupe), boravak na destinacijama sa specijalnim paket aranžmanima, a od skoro i transferi od/do aerodroma Beograd. Ono što je takođe jedinstveno za ovaj sajt je da klijenti posle ture imaju mogućnost da istu ocene i ostave svoj komentar. Preko 30 različitih organizatora prodaje svoje programe po Srbiji preko ove plaftorme

 

Promo tekst

 

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan