Docentkinja s PMF dobitnica Dunavske nagrade za mlade istraživače

Docentkinja s PMF dobitnica Dunavske nagrade za mlade istraživače

Jelena Molnar Lazić, docent s Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu, laureatkinja je Dunavske nagrade za mlade istraživače, kao predstavnik Republike Srbije.

Ovu prestižnu nagradu 2011. godine kreiralo je Federalno ministarstvo za nauku, istraživanja i ekonomiju Austrije (Austrian Federal Ministry for Science, Research and Economy-BMWFW) u saradnji sa Institutom za Dunavski region i Centralnu Evropu (Institute for the Danube Region and Central Europe-IDM) u čast pojedinaca koji su ostvarili izuzetne rezultate u naučnom radu sa naglaskom na Dunavski region.

Nagradu svake godine dobija četrnaest mladih istraživača, po jedan u svakoj državi, članici Strategije Evropske unije za Dunavski region.

Podsećamo, docentkinja Sonja Kaišarević s Departmana za biologiju i ekologiju bila je dobitnica ove nagrade za 2014. godinu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad bebe RHMZ policija jkp lisje Isključenje struje sahrane gradsko groblje betanija isključenja struje raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu isključenje vode novosadsko porodilište bez vode servisne informacije novi sad novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija novosađani servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez struje Futog klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina štrand Vreme u Srbiji sremska kamenica