Dodela nagrada najboljim školama u okviru projekta "Energija je svuda oko nas"

Dodela nagrada najboljim školama u okviru projekta "Energija je svuda oko nas"

Završna manifestacija projekta "Energija je svuda oko nas" biće upriličena u sredu 23. januara u holu zgrade Pokrajinske vlade u 11 sati.

Tom prilikom biće dodeljene diplome i nagrade. Ove godine prve nagrade dobijaju OŠ "Dr Jovan Cvijić" iz Zrenjanina i STŠ "Mihajlo Pupin" iz Kule.

Prve nagrade školama uručuje predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice i predstavnik "Simprolita".

Ostale nagrade dodeljuju predstavnici realizatora i pokrovitelja.

Pokrovitelj projekta "Energija je svuda oko nas 2018" je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, a realizator Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, dok su sponzori i partneri: "Simprolit", Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment - Fimek i Tehnološki fakultet Novi Sad. 

Energija je svuda oko nas je projekat koji se realizuje u osnovnim i srednjim školama od 2009/2010 školske godine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine. Sekretarijat i Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike potpisaali su 2009 godine u Izvršnom veću AP Vojvodine, Protokol o saradnji na realizaciji projekta „Energija je svuda oko nas.“
Cilj projekta je da pokrene široku aktivnost na interesantan način među mladima. Ovim projektom treba da se ukaže, da energije nema u izobilju ali oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti da se do nje dođe, a koje do sada nismo koristili. U ovom projektu se pošlo od činjenice da je vaspitanje i obrazovanje za racionalno korišćenje energije efikasnije ako se počne od najranijeneg doba. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan