Dodela nagrada najboljim školama u okviru projekta "Energija je svuda oko nas"

Dodela nagrada najboljim školama u okviru projekta "Energija je svuda oko nas"

Završna manifestacija projekta "Energija je svuda oko nas" biće upriličena u sredu 23. januara u holu zgrade Pokrajinske vlade u 11 sati.

Tom prilikom biće dodeljene diplome i nagrade. Ove godine prve nagrade dobijaju OŠ "Dr Jovan Cvijić" iz Zrenjanina i STŠ "Mihajlo Pupin" iz Kule.

Prve nagrade školama uručuje predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice i predstavnik "Simprolita".

Ostale nagrade dodeljuju predstavnici realizatora i pokrovitelja.

Pokrovitelj projekta "Energija je svuda oko nas 2018" je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, a realizator Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, dok su sponzori i partneri: "Simprolit", Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment - Fimek i Tehnološki fakultet Novi Sad. 

Energija je svuda oko nas je projekat koji se realizuje u osnovnim i srednjim školama od 2009/2010 školske godine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine. Sekretarijat i Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike potpisaali su 2009 godine u Izvršnom veću AP Vojvodine, Protokol o saradnji na realizaciji projekta „Energija je svuda oko nas.“
Cilj projekta je da pokrene široku aktivnost na interesantan način među mladima. Ovim projektom treba da se ukaže, da energije nema u izobilju ali oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti da se do nje dođe, a koje do sada nismo koristili. U ovom projektu se pošlo od činjenice da je vaspitanje i obrazovanje za racionalno korišćenje energije efikasnije ako se počne od najranijeneg doba. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija bez vode jkp lisje Republički hidrometeorološki zavod novosađani sahrane Vreme u Novom Sadu matičar novi sad elektrovojvodina restorani novi sad vremenska prognoza bez struje bebe novosadsko porodilište isključenja struje Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad betanija raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana isključenje vode servisne informacije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gradsko groblje RHMZ