Dodela nagrada najboljim školama u okviru projekta "Energija je svuda oko nas"

Dodela nagrada najboljim školama u okviru projekta "Energija je svuda oko nas"

Završna manifestacija projekta "Energija je svuda oko nas" biće upriličena u sredu 23. januara u holu zgrade Pokrajinske vlade u 11 sati.

Tom prilikom biće dodeljene diplome i nagrade. Ove godine prve nagrade dobijaju OŠ "Dr Jovan Cvijić" iz Zrenjanina i STŠ "Mihajlo Pupin" iz Kule.

Prve nagrade školama uručuje predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nacionalne zajednice i predstavnik "Simprolita".

Ostale nagrade dodeljuju predstavnici realizatora i pokrovitelja.

Pokrovitelj projekta "Energija je svuda oko nas 2018" je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, a realizator Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, dok su sponzori i partneri: "Simprolit", Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment - Fimek i Tehnološki fakultet Novi Sad. 

Energija je svuda oko nas je projekat koji se realizuje u osnovnim i srednjim školama od 2009/2010 školske godine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine. Sekretarijat i Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike potpisaali su 2009 godine u Izvršnom veću AP Vojvodine, Protokol o saradnji na realizaciji projekta „Energija je svuda oko nas.“
Cilj projekta je da pokrene široku aktivnost na interesantan način među mladima. Ovim projektom treba da se ukaže, da energije nema u izobilju ali oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti da se do nje dođe, a koje do sada nismo koristili. U ovom projektu se pošlo od činjenice da je vaspitanje i obrazovanje za racionalno korišćenje energije efikasnije ako se počne od najranijeneg doba. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje servisne informacije novi sad servisne informacije novosadsko porodilište isključenja struje intervju raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija novosađani bez vode bebe matičar novi sad bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad detelinara Isključenje struje novosadska policija novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina snp JGSP "Novi Sad" betanija izmena režima saobraćaja isključenje vode Spens klisa raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana