Dodeljena bespovratna sredstva za otvaranje novih radnih mesta i kupovinu opreme

Dodeljena bespovratna sredstva za otvaranje novih radnih mesta i kupovinu opreme

Danas, 15. maja, uručeni su ugovore u ukupnoj vrednosti od 300 miliona dinara, čija realizacija će obezbediti otvaranje više od 290 novih radnih mesta u 14 preduzeća, i za nabavku opreme za 26 privrednih društava.

Bespovratna sredstva za nova radna mesta i kupovinu opreme dodeljena su u iznosima od po 150 miliona dinara na konkursima Razvojne agencije Vojvodine (RAV).

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da je od početka rada RAV-a dodeljeno više od stotinu ugovora za ove namene. Kako je naveo, tim ulaganjima indukovano je oko dve hiljade novih radnih mesta, po veoma strogoj proceduri sa garancijama poslovnih banaka za svako radno mesto, i po još strožoj proceduri za nabavku najsavremenije nove opreme.


Predsednik Mirović je najavio i da će preko 500 miliona dinara, koje je pokrajinski budžet prihodovao iz privatizacije "Luke Novi Sad", rebalansom budžeta, preko RAV-a, biti stavljeno u funkciju privrede.

– To je dobar posao za Vojvodinu i naše preduzetnike, jer ćemo sa ovim ulaganjem ponovo zaraditi novac, koji će se vratiti u budžet i služiti za sve namene – kazao je Mirović.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj je naglasio da je više od 90 odsto sredstva koja su danas dodeljena usmereno domaćim preduzećima i privrednicima. On je najavio da RAV planira novu konkursnu liniju za podršku zadrugama, za šta je obezbeđeno oko 50 miliona dinara.

Dodeli ugovora je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode skupština grada novog sada novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode horoskop gradonačelnik Miloš Vučević bebe isključenja struje novosadsko porodilište horoskopski znaci bez struje sahrane novi sad Isključenje struje štrajk poštara pošte srbije klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina astrologija Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad zodijak Ledena Šuma dnevni horoskop raspored sahrana novi sad jkp lisje vremenska prognoza betanija