Dodeljena najviša gradska priznanja, dr Žan Pjer Loc izabran za počasnog građanina

Dodeljena najviša gradska priznanja, dr Žan Pjer Loc izabran za počasnog građanina

Direktor onkološke bolnice Tenon u Parizu, internista onkolog profesor dr Žan Pjer Loc izabran je za počasnog građanina Grada Novog Sada, odlučeno je na današnjoj, svečanoj sednici Skupštine grada.

Na istoj sednici, Oktobarska nagrada dodeljena je Muzičkoj omladini Novog Sada, Udruženju penzionera Grada Novog Sada i novinaru Nenadu Ćaćiću, dok je Novembarska povelja pripala direktoru Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" dr Radivoju P. Stojkoviću i majstoru Lajošu Lukačiju.

- Proglašenjem za počasnog građanina, Grad Novi Sad izražava svoju zahvalnost i priznanje prof. dr Žan Pjeru Locu za dugogodišnju edukaciju naših lekara onkologa, doprinos primeni autologne transplantacije periferne matične ćelije, vršenje besplatnih pregleda i konsultacija, doniranja najsavremenijih lekova i pomagala onkološkim bolesnicima i učvršćivanje prijateljskih odnosa između Novog Sada i Pariza, odnosno Srbije i Francuske – kaže se u saopštenju Skupštine grada.

Muzičkoj omladini Novog Sada Oktobarska nagrada dodeljena je za pola veka negovanja i promovisanja kvalitetnih muzičkih sadržaja organizovanjem "Novosadskih muzičkih svečanosti" i brojnih muzičko-scenskih manifestacija koje afirmišu dela i stvaraoce trajnih vrednosti i Grad Novi Sad.

Udruženju penzionera Grada Novog Sada Oktobarska nagrada pripala je za 70 godina socijalno-humanitarnog i volonterskog rada na poboljšanju ekonomskog, socijalnog i društvenog položaja naših najstarijih sugrađana.

Novinar Nenad Ćaćić visoko gradsko priznanje dobio je za objektivno i profesionalno novinarsko izveštavanje i promociju vrednosti Novog Sada i najznačajnijih manifestacija, festivala i priredbi.

Direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" dr Radivoje P. Stojković zaslužio je Novembarsku povelju za dugogodišnji uspešan rad kojim je afirmisao kvalitetan prosvetni kadar i posvećenost učenika sticanju najviših znanja i osvajanju domaćih i međunarodnih priznanja čime je nastavljeno negovanje tradicije Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu.

Ovogodišnja Novemabrska povelja dodeljena je i majstoru Lukači Lajošu za višedecenijsku posvećenost i predani volontorski rad na održavanju sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, jednog od simbola Novog Sada.

Nagrade će ovogodišnjim laureatima biti dodeljene na svečanosti u Gradskoj kući, 23. oktobra.

Na današnjoj sednici Skupštine grada potvrđeni su mandati odborniku Sinišu Adamoviću, s izborne liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma", i Ivani Vujasin, s izborne liste "Zelena stranka", a prethodno su na odbornička mesta ostavke podneli Rade Basta i Slobodan J. Cvetković.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan