Dodeljene stipendije mladim talentima Novog Sada

Dodeljene stipendije mladim talentima Novog Sada

Fond za mlade talente potpisao 326 ugovora sa novosadskim akademcima.

Na centralnom platou Petrovaradinske tvrđave, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić i gradonačelnik Miloš Vučević uručili su juče najboljim studentima Novosadskog univerziteta ugovore o stipendiranju.

Reč je o 326 najdarovitijih mladih ljudi u Novom Sadu, što je više od četvrtine od ukupno 1.200 najboljih studenata u Srbiji koje stipendira Fond za mlade talente.

- Privilegija je već i to što smo deo jednog ovakvog događaja - rekla je Dejana Ilić, najbolji student Pravnog fakulteta.

Ministar Udovičić je podsetio da je broj stipendista u Srbiji sa 1.000 povećan na 1.200, a iznos pojedinačnih stipendija sa 25.000 na 30.000 mesečno. On je podsetio da je deo programa stipendiranja i stručna praksa koja se, kada je o Novom Sadu reč, sprovodi u "Gaspromu", Erste banci i "Nina mediji" i da, posle nje, najmanje trećina dobija stalan posao.

Miloš Vučević je istakao izuzetan značaj NU koji ima oko 40.000 studenata, najavivši da će i grad i dalje činiti sve da najboljima stvori uslove za profesionalno dokazivanje i trajno rešavanje egzostencije.

- Pozivam vas da ostanete u Srbiji i Novom Sadu, da ih svi zajedno napravimo boljim mestom za život, dodao je gradonačelnik.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan