Dogodine počinje izgradnja još 94 stana za izbeglice u Veterniku i 14 u Vrbasu

Dogodine počinje izgradnja još 94 stana za izbeglice u Veterniku i 14 u Vrbasu

U Novom Sadu, Vrbasu, Pančevu i Vrnjačkoj Banji će početkom sledeće godine, kako se očekuje, krenuti izgradnja 164 stana za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U okviru devetog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd (JUP) raspisaće u narednih deset dana nabavku za izbor izvođača radova za 94 stambene jedinice u novosadskom naselju Veternik i 14 stanova u opštini Vrbas.

Kako se navodi u saopštenju JUP-a, nabavka će biti objavljena na sajtu Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru www.piu.rs.

Dodaje se da je u okviru osmog potprojekta predviđeno i pokretanje nabavke za izvođenje radova na izgradnji 36 stambenih jedinica u Pančevu i u okviru devetog potprojekta pokretanje nabavke za izvođenje radova na izgradnji 20 stanova u Vrnjačkoj Banji.

U cilju uspešnijeg sprovođenje Projekta i rešenja stambenog pitanja izbegličkih porodica, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru, Komesarijat za izbeglice i migracije i Grad Novi Sad, održaće animaciju u prostorijama Skupštine Grada Novog Sada u petak 25. septembra od 13 časova.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za 8.320 izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno 24.960 korisnika prema odobrenim sredstvima donacije u ovom trenutku.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS -a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD-a, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vaske

  pre 802 dana i 17 sati

  Koje više izbeglice? Jel to najbolji izgovor za izvlačenje novca kojeg ste mogli da se setite? Ne, ovo je priča koja uvek pali.

  Oceni komentar:
  6
  1
 • Jugosloven

  pre 802 dana i 7 sati

  Ne, zaista je tako. Sve vlasti su od 1995-te primale novac za zbrinjavanje ovih ljudi.
  Ali su se svi odnosili po političkom principu "Kopulira mi se za njih!" I krali za svoje potrebe.
  Ovo je samo vraćanje dugova iz 90-tih i 2000-tih.
  Ne zaboravimo, da mnogi od ovih ljudi tek sada dobijaju lične karte Srbije, a njihova deca osnovna legalna prava, poput zdravstva.
  Dok su pasoše i lične karte dobijale razne inostrane šuše i Albanci sa Kosova, sve te godine.

  Sve ovo pišem da ilustrujem srpsko jedinstvo, bratstvo i trr...trrr....trr.
  Kada se jave razni branitelji srpstva da brane 100% kristalno čiste nebeske osobine ovog naroda - koje to više nisu.
  Sada su u akciji turski geni umetnuti pre 500 godina u ovom narodu.
  Ne postoje baš česti razlozi za ponos. I treba to imati na umu.
  Treba prestati sa virtualnom tv slikom Srbije. Od laži niko nije ništa sagradio.
  Kada se uradi loš i nekvalitetan put, onda kod otvaranja treba reći uradili smo konačno autoput, ali je presvlaka jadna i bedna jer smo siroti, ili se neko nakrao.
  Očekujem da će se javiti najmanje 3 Srbina, da popljuju ovo što sam rekao, jer, eto, oni su baš imali određene zamisli o tome da kupe jeftin stan, a ova im država, pardon, dežela to nije omogućila. A nije omogućila, jer nije njihova niti je suverena.
  Suverena država ne mora nikog ništa da pita niti da bilo kome polaže račune.
  Pamtim kako je to Jugoslavija radila.
  Što sa nama nikako nije slučaj.

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Ivana

  pre 801 dan i 19 sati

  Dokle vise izbeglice!!!
  Dajte samohranim majkama, koliko samo beskućnika ima...
  Nagradite najbolje studente itd...

  Oceni komentar:
  9
  0