DOJAVE O BOMBAMA U NOVOSADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA: Deci otkazana nastava

DOJAVE O BOMBAMA U NOVOSADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA: Deci otkazana nastava

U školama u Novom Sadu i celom Južnobačkom okrugu danas je otkazana nastava, jer su tokom noći stigle pretnje bombama. Od jutros oko 7.30 razredne starešine javljaju roditeljima da ne dovode decu u škole, a deca koja su već stigla poslata su kućama.

Prema našim trenutnim saznanjima, u pitanju su mnoge osnovne, ali i poneke srednje škole u Novom Sadu, kao i u celom južnobačkom okrugu.

Zbog dojave bombe u celom Južnobačkom okrugu otkazujemo prvu smenu, za drugu javljam u toku dana – glase poruke koje su direktori škola poslali nastavnom kadru, s obzirom na to da im je tokom noći stigao preteći mejl.

Roditeljima dece koja su uproduženom boravku javljeno je da dođu po decu, a pojedini učitelji i nastavnici na roditeljske viber grupe javljaju da će se nastava odvijati onlajn, te zadaci za đake stići putem Gugl učionica.

Podsetimo, u prethodnih nekoliko dana stizale su dojave o podmetnutim bombama širom Srbije, počevši od beogradskih škola, preko ostalih institucija u nekoliko gradova, a što se Novog Sada tiče, pretnje su se odnosile najpre na Klinički centar, a potom i na ostale prometne lokacije, poput mostova i tržnih centara.

U mejlu koji je poslat direktorima škola navedeno je da je postavljeno mnogo bombi.

Mrzimo ljudsko društvo i mrzimo da budemo deo njega! Mrzimo besmislenost ljudskog života! Mrzimo baš ovaj život! Vidimo samo jedan način da to opravdamo: uništiti što više ljudskih čestica komposta. To je jedina ispravna i vredna stvar koju svako od nas može da uradi u životu, jedini način na koji možemo da se opravdamo, jedini način na koji možemo da učinimo svet boljim mestom. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti – glasi tekst mejla.

Oceni vest:
3
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kamen'čan

  pre 253 dana i 12 sati

  Pogrešan pristup.
  Pišto je divno vreme, nastava i b9ravak mogli bi da se presele u najbliži PARK.
  Nema svako nekog penzionera u kući pa da decu jednostavno pošalju kući.

  Oceni komentar:
  3
  18