Doktorka iz NS vređala stranu studentkinju na rasnoj osnovi, preti joj oduzimanje licence (VIDEO)

Doktorka iz NS vređala stranu studentkinju na rasnoj osnovi, preti joj oduzimanje licence (VIDEO)

Na društvenim mrežama se od ponedeljka širi snimak na kojem žena, koja se predstavlja kao doktorka, govori devojci da izađe iz lifta zbog korone, ali i da je "crna krava".

Incident se dogodio u ponedeljak, u liftu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu gde je doktorka M. Š.  zatekla tamnoputu studentkinju i rekla joj da napusti lift zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom sa drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe, doktorka ju je opsovala na engleskom jeziku. 

Nedugo potom, u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem. Doktorka joj je odgovorila da s njom ima problem jer je "crna krava".

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama izazvao je lavinu negativnih komentara, uz osuđujuće poruke vezane za rasisitičke izjave jedne doktorke za koje jednostavno nema opravdanja.

 


Kako "Blic" nezvanično saznaje, studentkinja iz Irske je trenutno na razmeni studenata u Novom Sadu, a dobila je veliku podršku javnosti, koja ponašanje M. Š. smatra, u najmanju ruku, neumesnim i traži reagovanje nadležnih zbog njenih rasističkih izjava.

Iz Kliničkog centra Vojvodine u kom je doktorka zaposlena, najoštrije su osudili njeno ponašanje.

Povodom snimka nemilog događaja, a koji se desio van prostorija Kliničkog centra Vojvodine, ali u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Klinički centar Vojvodine ovom prilikom ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje – saopšteno je "Blicu" iz KCV-a. 

Kako navode dalje, Klinički centar Vojvodine, kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja će o navedenom slučaju obavestiti nadležnu lekarsku komoru, radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljane lekarske profesije, rečeno je za ’’Blic’’ u Kliničkom centru Vojvodine.

Inače, nadležna lekarska komisija ima ovlašećenje da lekarima, ako se utvrdi da za to ima razloga, oduzme lekarsku licencu, odnosno zabrani dalje obavljanje te profesije, trajno ili privremeno, piše "Blic".

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nepotpuna informacija

  pre 951 dan i 7 sati

  Ono što mi ne znamo iz ove situacije, a koja je zgodna za sve vrste upotrebe, zloupotrebe i loptanja ljudskim pravima to je:
  - Kakva su iskustva napadnute lekarke sa ulaskom u WC nakon posete predmetne studentkinje. Da li su neke druge osobine, ili manjak kulture, izazvale određeno mišljenje i zakasnele ovakve reakcije.
  Na primer, bačen tampon na sred ulaska.

  Jer, ne bih da nabrajam kao muškarac razna ponašanja žena, ali ima ih koje nemaju nikakvo osnovno ljudsko vaspitanje iz oblasti upotrebe zajedničkih higijenskih prostorija.

  Takve ljude obično nazivamo skraćenim imenima, koja verovatno ovde ne smem ni da navedem, pojavom svekolikih prava koje su propisali vladari sveta.
  Kako bi se mi uspešno glodali međusobno.

  Ako se pitate gospodo, od kuda BAŠ DANAS ova informacija - reći će vam se samo kada propratite TV stanice iz regiona, a na temu informacija iz NOVOG PAZARA.
  A to će vam objasniti i zatvaranje granice sa Grčkom.

  Jer, mnogo toga je što ne znamo.

  Trenutno smo po pravima na informisanost u 4 poslednje zemlje sa svetske liste.
  Mianmar, Burma, Srbija i još jedna afrička zemlja. Zaboravih koja.

  Oceni komentar:
  6
  6