Dom zdravlja dobija nove vredne aparate

Dom zdravlja dobija nove vredne aparate

U novosadskom Domu zdravlja trenutno je u specijalističkoj službi najaktuelniji nedostatak ultrazvučnih aparata na odeljenju RTG dijagnostike, kao i aparat za ehokardiografiju.

Pored toga, zbog velikog broja pacijenata potreban je i još jedan spirometar za pulmologiju, kao i obnavljanje EKG aparata i sitnog inventara, rekli su u Domu zdravlja.

Međutim, nakon dužeg vremena Dom zdravlja "Novi Sad" uspeo je da nabavi novu radnu stanicu za ordinacije otorinolaringologije, kao i "autokeratoreflektometar", odnosno aparat na utvrđivanje dioptrije, rekao je Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja.

- Novci su obezbeđeni i tender je pri kraju, a rok isporuke će biti oko 15. aprila, kada će ova ordinacija i početi da radi. Pregledi će biti mnogo prijatniji i kvalitet dijagnostike mnogo bolji, a na taj način ćemo smanjiti gužve kod oftalmologa – kaže Bojat.

Novosadski Dom zdravlja dobiće uskoro i senzorsku sobu, a iz ove ustanove očekuju da će se ovaj projekat realizovati takođe sredinom aprila. Koštaće oko 15.000 evra, a troškove će snositi kompanija „Hemofarm“.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan