Dom zdravlja "Novi Sad" potpisao dva ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji (FOTO)

Dom zdravlja "Novi Sad" potpisao dva ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji (FOTO)

U četvrtak, 7. marta 2019. godine, u Upravnoj zgradi Doma zdravlja "Novi Sad" ova ustanova je potpisala dva ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, i to sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva sa podružnicama, i sa Lovačkim Savezom Vojvodine. Osim predstavnika Društva lekara Vojvodine i Lovačkog Saveza Vojvodine, događaju je prisustvovao i prof. dr Zoltan Horvat, člаn Grаdskоg vеćа zа zdrаvstvо.

Kako se navodi u saopštenju iz Doma zdravlja, ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva potpisan je u cilju edukacije i sprovođenja mera konsultativne zdravstvene zaštite stanovništva koja će se održavati jednom nedeljno – sredom, u ambulanti DZNS u Sremskim Кarlovcima.


– U pitanju je dobrovoljni, volonterski rad lekara Društva lekara Vojvodine sa ciljem unapređenja zdravstvenog stanja stanovnika Sremskih Кarlovaca, i to na prvom mestu radi promocije zdravlja kroz zdravstveno vaspitanje koje je neposredno u vezi sa zaštitom, očuvanjem i unapređenjem zdravlja, otkrivanjem i suzbijanjem rizičnih faktora, sticanjem znanja, veština i navika, odnosno promena u ponašanju u cilju zdravog načina života –
navode u Domu zdravlja "Novi Sad".

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji je DZNS potpisao sa Lovačkim Savezom Vojvodine, u stvari je korak koji je uprava saveza napravila ka poboljšanju i očuvanju zdravstvenog stanja svojih članova, navodi se u saopštenju.


– Osim toga, ovo je i korak ka jednostavnijoj organizaciji redovnih lekarskih pregleda radi izdavanja uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja članovima Lovačkog Saveza Vojvodine –
kažu iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan