Dom zdravlja "Novi Sad" prvi u Srbiji počinje testiranje na korona virus

Dom zdravlja "Novi Sad" prvi u Srbiji počinje testiranje na korona virus

Dom zdravlja u Novom Sadu prvi je dom zdravlja u Srbiji koji će od danas početi da radi testiranje pacijenata sumnjivih na korona virus, izjavio je direktor Veselin Bojat.

On je za TV Prva rekao da su zaposleni u dva respiratorna centra i trećem respiratornom centru namenjenom za decu bili nekoliko dana u Institutu za javno zdravlje Vojvodine gde su obučeni kako se uzima bris u slučaju sumnje na zarazu Kovid-19.

Ne treba građani sad da pohrle u respiratorne centre. Radiće se testiranje kod osoba koje su ranije bile proglašavane sumnjivim ili vrlo verovatno zaraženim – rekao je Bojat.

Naveo je i da je Dom zdravlja "Novi Sad" od ponedeljka intenzivirao telefonsku komunikaciju sa građanima, pa su tako od ponedeljka do danas lekari obavili više od 14.000 poziva.

Takođe je rekao da je služba ginekologije ove nedelje pozvala sve trudnice i proveravala kakvo je njihovo stanje i da li možda ima nekih promena u odnosu na prethodni pregled.

Bojat je dodao da su to isto radili i drugi lekari Doma zdravlja "Novi Sad", a sve u cilju da građani ostanu kod kuće.

– Naš zadatak je da za pacijente budemo na raspolaganju 24 sata – rekao je Bojat i naveo da je Dom zdravlja "Novi Sad" dobio 150 mobilnih telefona, tako da svaka ordinacija pozive može da primi na mobilne telefone u slučaju da su fiksni telefoni zauzeti.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pusla

  pre 70 dana i 15 sati

  DZ Novi Sad su zatvorili zbog renoviranja i sta sad?

  Oceni komentar:
  0
  2