DOM ZDRAVLJA: Objekat na Novom naselju od srede radi kao kovid ambulanta

DOM ZDRAVLJA: Objekat na Novom naselju od srede radi kao kovid ambulanta

Dom zdravlja "Novi Sad" obaveštava da će od srede, 4. novembra, objekat na Novom naselju biti jedini za rad sa pacijentima sa sumnjom na infekciju korona virusom.

To podrazumeva da od tog datuma više neće raditi Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu "Jovan Jovanović Zmaj".

Radno vreme kovid ambulante je 24 časa, sa 8 ekipa u toku dana i 4 noću. Ovaj broj se može i povećati u slučaju da se epidemiološka situacija promeni.

Brojevi telefona u kovid ambulanti su: 021 4879 213, 215, 217, 231, 239 i 243.


Glavni ulaz u objekat biće za pacijente sa sumnjom na kovid infekciju
i za te potrebe uzeto je prizemlje i sve prostorije opšte medicine na prvom spratu.

Pacijenti koji u ovom objektu imaju izabranog lekara na medicini rada i stomatologa, ili trebaju usluge specijalističke službe to će i dalje moći, ali će ulaz u objekat biti sa zadnje strane. Fizičkim razdvajanjem ne bi postojala mogućnost kontakta non kovid i kovid pacijenata.

Budući da smo na početku trećeg talasa epidemije koji počinje u najnepovoljnijem delu godine – jesen i zima, tokom kojih imamo loše meteorološke prilike, kao i očekujući veći broj pacijenata obolelih od sezonskih respiratornih oboljenja, ovo smatramo dobrim rešenjem. Na ovaj način pacijentima bi bilo omogućeno da ne čekaju na pregled izvan ustanove, nego u prostranoj čekaonici, posebno jer dolazi sve lošije vreme sa niskim temperaturama, kišom, snegom... – navode u saopštenju iz Doma zdravlja.

U objektu na Novom naselju pacijentima će, kao i do sada, uz timove lekar/medicinska sestra za pregled pacijenata sa simptomima Kovida-19 biti pružena usluga uzorkovanja i analize krvi, serološkog ispitivanja, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanja.

Pacijenti koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, biće usmereni, prema potrebi, ka ambulantama: "Jovan Jovanović Zmaj", "Vršačka", "Rumenačka", "Jug Bogdan", "Bulevar", kao i prema drugim raspoloživim ambulantama.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan