Dom zdravlja: Prikupljeno više stotina kilograma plastičnih čepova (FOTO)

Dom zdravlja: Prikupljeno više stotina kilograma plastičnih čepova (FOTO)

Dom zdravlja "Novi Sad" pridružio se akciji "Čepom do osmeha", prikupivši nekoliko stotina kilograma plastičnih čepova.

- Kutije za prikupljanje čepova nalaze se u hodnicima naših ambulanti, i, zahvaljujući pomoći naših pacijenata i zaposlenih Doma zdravlja "Novi Sad", mogli smo da se pridružimo ovoj humanoj akciji, kaže se u saopštenju gradske zdravstvene ustanove. 

Da podsetimo, akcija "Čepom do osmeha" nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje Vanje Petković iz Novog Sada, i ima humanitarni karakter, gde su sredstva obezbeđena reciklažom usmerena na decu sa invaliditetom ili s nekom smetnjom u razvoju, tako da se od prikupljenog novca kupuju specijalno izrađena pomagala, koja im olakšavaju svakodnevnicu. Akcija je pokrenuta u maju 2012. godine, kad su se, isprva, nekolicine ljudi odlučile na ovaj korak i razumele značaj ovakvog pionirskog rada. Do sad je sakupljeno oko 45 tona plastičnih čepova.

- Dom zdravlja "Novi Sad" nastaviće sa učešćem u ovoj humanoj akciji i uvek će sa posebnim senzibilitetom biti uključena u sve projekte koji na bilo koji način mogu pomoći najosetljivijim kategorijama društva, kaže se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • I ja sakupljam plasticne cepove...

  pre 1252 dana i 19 sati

  ...i ostavljam ih u predvidjene kutije u Domu zdravlja na Limanu, u zutu kantu na Strandu. Ponosna sam na do sad ucinjeno. Sto bi govorila moja baka: "Blagoslovene mnoge rucice.."
  Zao mi je sto je ove sezone zuta kanta na Strandu izmestena tako da je treba traziti posle ulaza a do ove sezone se nalazila koji metar udaljena od ulaza pa je i svojim prisustvom podsecala na humanitarnu akciju.

  Oceni komentar:
  0
  0
JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija mup novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje policija jkp lisje raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad jkp novosadska toplana dnevni horoskop bebe raspored sahrana i ispraćaja RHMZ bez struje horoskopski znaci novosađani horoskop betanija MUP matičar novi sad vremenska prognoza novi sad isključenja struje novosadsko porodilište servisne informacije novi sad bez vode sahrane novi sad protest