Dom zdravlja: Prikupljeno više stotina kilograma plastičnih čepova (FOTO)

Dom zdravlja: Prikupljeno više stotina kilograma plastičnih čepova (FOTO)

Dom zdravlja "Novi Sad" pridružio se akciji "Čepom do osmeha", prikupivši nekoliko stotina kilograma plastičnih čepova.

- Kutije za prikupljanje čepova nalaze se u hodnicima naših ambulanti, i, zahvaljujući pomoći naših pacijenata i zaposlenih Doma zdravlja "Novi Sad", mogli smo da se pridružimo ovoj humanoj akciji, kaže se u saopštenju gradske zdravstvene ustanove. 

Da podsetimo, akcija "Čepom do osmeha" nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje Vanje Petković iz Novog Sada, i ima humanitarni karakter, gde su sredstva obezbeđena reciklažom usmerena na decu sa invaliditetom ili s nekom smetnjom u razvoju, tako da se od prikupljenog novca kupuju specijalno izrađena pomagala, koja im olakšavaju svakodnevnicu. Akcija je pokrenuta u maju 2012. godine, kad su se, isprva, nekolicine ljudi odlučile na ovaj korak i razumele značaj ovakvog pionirskog rada. Do sad je sakupljeno oko 45 tona plastičnih čepova.

- Dom zdravlja "Novi Sad" nastaviće sa učešćem u ovoj humanoj akciji i uvek će sa posebnim senzibilitetom biti uključena u sve projekte koji na bilo koji način mogu pomoći najosetljivijim kategorijama društva, kaže se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • I ja sakupljam plasticne cepove...

  pre 2302 dana i 18 sati

  ...i ostavljam ih u predvidjene kutije u Domu zdravlja na Limanu, u zutu kantu na Strandu. Ponosna sam na do sad ucinjeno. Sto bi govorila moja baka: "Blagoslovene mnoge rucice.."
  Zao mi je sto je ove sezone zuta kanta na Strandu izmestena tako da je treba traziti posle ulaza a do ove sezone se nalazila koji metar udaljena od ulaza pa je i svojim prisustvom podsecala na humanitarnu akciju.

  Oceni komentar:
  0
  0