Dom zdravlja sutra pušta u rad novi ORL aparat

Dom zdravlja sutra pušta u rad novi ORL aparat

U petak, 10. juna, u objektu Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu 4, svečano će biti puštena u rad najsavremenija ORL radna stanica, koja pruža sve mogućnosti za kompletan otorinolaringološki pregled i dijagnostiku, uz maksimalan komfor i bezbednost pacijenta.

Kako se navodi u saaopštenju, aparat je obezbeđen sredstvima dobijenim na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, a koji je raspisala Uprava za kapitalno ulaganje APV.

- ORL radna stanica omogućava specijalisti otorinolaringologije brz i jednostavan uvid u stanje uha, nosa, ždrela i grla pacijenta i postavljanje preciznije i pouzadnije dijagnoze, a time i kvalitetnije lečenje pacijenta. Pacijent je, sa druge strane, smešten udobno i bezbedno. Ovo je pogotovo važno kod pregleda dece, koja čine oko polovinu pacijenata na Odeljenju za bolesti uha, grla i nosa, navode iz Doma zdravlja.

Takođe,posebnu pogodnost predstavlja sistem video-endoskopije koji se sastoji od držača sa endoskopima, video kamere i LCD monitora, osetljivog na dodir, sa ugradjenim računarom i softverom koji uključuje bazu pacijenata sa podrškom za video-arhiviranje.

Do nabavke radne stanice postojao je samo jedan mikroskop, u objektu u ulici Zmaj Ognjena Vuka.

- Konačno, treba napomenuti da je ORL radno mesto izrađeno od savremenih materijala koji omogućavaju lako održavanje i dezinfekciju u skladu sa svim evropskim normama (poseduje odeljak sa UV lampom za pomoć u očuvanju sterilnosti), kaže se na kraju saopštenja Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode betanija jkp lisje isključenja struje novorođenčad dnevni horoskop novosadsko porodilište zagađenje horoskop bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo zagađenje vazduha astrologija isključenje vode kural elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad horoskopski znaci jkp novosadska toplana matičar novi sad sremska kamenica isključenja JKP Vodovod i kanalizacija magla Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad sahrane novi sad servisne informacije novi sad zodijak