DOM ZDRAVLJA: U nedelju besplatno pregledano skoro 200 Novosađana

DOM ZDRAVLJA: U nedelju besplatno pregledano skoro 200 Novosađana

Na jedinstvenoj akciji preventivnih pregleda – održanoj 19. novembra u celoj Srbiji – Dom zdravlja "Novi Sad" zabeležio je odličan rezultat, javljaju iz ove zdravstvene ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, novosadski Dom zdravlja priključio se akciji "Otvorena vrata", koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja, obavljanjem ultrazvučnih pregleda gornjeg abdomena i skrining mamografija, gde je od 9 do 16 časova pregledano blizu 200 građana.

Naime, iz Doma zdravlja "Novi Sad" javljaju da je u nedelju urađeno pet puta više ultrazvučnih pregleda gornjeg abdomena od očekivanog, ukupno 145. Mamografskih skrininga je urađeno čak 46, što je najviše u odnosu na druge domove zdravlja koji su bili uključeni u akciju.

- Ovakav vid dijagnostičkih pregleda je inače uobičajeni način rada Doma zdravlja "Novi Sad", budući da su naša vrata otvorena za pacijente tokom cele godine, a preventivni rad je naša maksima – poručuje se na kraju saopštenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

groblje JKP Vodovod i kanalizacija betanija isključenja struje sahrane novi sad bebe Daško i Mlađa opens 2019 elektrovojvodina gradsko groblje sahrane jkp lisje novosadsko porodilište lisje servisne informacije novi sad Spens almaško groblje epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad bez vode radosne vesti raspored sahrana novi sad OK Vojvodina havarija na vodovodu Isključenje struje novorođenčad hrana servisne informacije Fruška gora bez struje