Dom zdravlja u utorak nizom akcija obeležava Svetski dan oralnog zdravlja

Dom zdravlja u utorak nizom akcija obeležava Svetski dan oralnog zdravlja

Povodom obeležavanja Svetskog dana oralnog zdravlja, u utorak, 20. martA, Dom zdravlja "Novi Sad" će nizom akcija podsetiti na ovaj značajan datum, koji ima za cilj da ukaže na važnost oralnog zdravlja kao dela opšteg zdravlja.

Kako se navodi u saopštenju, okviru ove akcije naši sugrađani će u objektu Univerexporta "Alba" u terminu od 9 do 11 časova dobiti savete od stomatologa Doma zdravlja kako se adekvatnim higijensko-dijetetskim režimom zdravlje usta i zuba može sačuvati.

Isto tako, za Novosađane koji se tog dana budu zatekli u "Albi", iz Doma zdravlja "Novi Sad" spremili su poklone koje je obezbedio sponzor akcije.

Osim edukacija za pravilno održavanje oralne higijene i saveta stomatologa, građanima će biti na raspolaganju i aktivnosti Preventivnog DZNS centra sa kontrolom šećera iz kapi krvi, merenjem visine krvnog pritiska i izračunavanjem BMI.

Ovogodišnja akcija biće obeležena i u stomatološkim ordinacijama koje se nalaze u objektima osnovnoškolskih ustanova, gde će stomatolozi Doma zdravlja "Novi Sad" kroz kreativne radionice, posebno deci u prvom razredu ,ukazati na značaj zdravlja usta i zuba. Deca će dobiti poklon-pakete sponzora. Akcije će se održati u školama “Petefi Šandor“, “Dositej Obradović“ i “Jožef Atila“ u Novom Sadu, te u OŠ "Aleksa Šantić" u  Stepanovićevu i školi “Miroslav Antić“ u Futogu.

ZDRAVLJE ZUBA SE MOŽE SAČUVATI: "Oralne bolesti spadaju u najčešće hronične bolesti današnjeg društva. Posete stomatologu moraju da budu redovne i obavezne, jer se oralno zdravlje vrlo jednostavnim, bezbolnim i jeftinim preventivnim i profilaktičkim merama može sačuvati tokom života. Promocijom oralnog zdravlja, kroz zdravstveno-vaspitne akcije, želimo da podignemo svest i ohrabrimo kako pojedinca, porodicu, zajednicu, ali i čitavo društvo, kako bi se preduzele mere koje će smanjiti nastanak oboljenja. Oko 90% stanovništva u svetu je u opasnosti od nekog oblika bolesti usta i zuba u toku života, a koje je moguće izbeći kroz državne programe prevencije, ranog otkrivanja oralnih bolesti i njihovo lečenja", kaže se u saopštenju Doma zdravlja "Novi Sad".

 

 

                                                                   Služba za odnose sa javnošću

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište astrologija Spens jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina štrajk poštara obustava rada novorođenčad isključenja struje bebe Isključenje struje servisne informacije novi sad betanija sahrane novi sad servisne informacije vremenska prognoza novi sad raspored sahrana i ispraćaja zodijak pošte srbije klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode horoskop JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad bez vode štrajk u pošti bez struje Bukovac dnevni horoskop