Donacija Fondacije "Novak Đoković" od 4,9 miliona dinara vrtiću "Radosnog detinjstva"

Donacija Fondacije "Novak Đoković" od 4,9 miliona dinara vrtiću "Radosnog detinjstva"

V. d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš prisustvovala je potpisivanju Ugovora o donaciji za PU "Radosno detinjstvo" između Fondacije "Novak Đoković", Grada Novog Sada i Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Novi Sad.

Na konkursu Fondacije za prijem projekata usmerenih ka stvaranju boljih uslova za obrazovanje, vaspitanje, pravilan rast i razvoj dece predškolskog uzrasta, PU "Radosno detinjstvo" Novi Sad je aplicirala sa predlogom projekta "Kulturom do lepšeg vrtića" i dobila je sredstva za projekat koji će biti realizovan u objektu vrtića "Veverica" putem namenske donacije za potpunu rekonstrukciju stolarije vrtića.

- Grad Novi Sad se sa zadovoljstvom priključio pružanju pomoći i prikupljanju neophodne dokumentacije kako bi projekat "Kulturom do lepšeg vrtića" bio sproveden i kako bi najmlađi dobili jedno novo mesto adaptirano prema njihovim potrebama, kao i potrebama vaspitača. Predškolske ustanove su od ključnog značaja za razvoj dece i drago nam je što postoje fondacije kao što je "Novak Đoković" kako bismo zajednički radili na podizanju standarda i poboljšanju uslova života i kreiranju većih šansi za obrazovanje u adekvatnim uslovima – rekla je Lidija Tomaš i dodala da će u okviru Sporazuma o saradnji Grad obezbediti sve administrativne uslove za početak radova, a to su neophodne dozvole i saglasnost za adaptaciju, kako bi projekat počeo i završio se u predviđenom roku.

Direktorka PU "Radosno detinjstvo" Mirjana Đurđev zahvalila se Fondaciji na nesebičnoj pomoći i  trudu pri realizaciji predmetne donacije.

- Želimo da se ovom prilikom u ime PU "Radosno detinjstvo" zahvalimo Fondaciji "Novak Đoković" koja će ovom donacijom pružiti sigurniji i bezbedniji boravak mališana u vrtiću uz omogućavanje kvalitetnijeg rada osoblja sa decom zbog boljih uslova u samom objektu i potpunije energetske efikasnosti – rekla je Mirjana Đurđev.

Projektna menadžerka Fondacije "Novak Đoković" Gorana Džudža – Janković je istakla da je vrtić "Veverica" trenutno u stanju koje otežava rad vaspitačima i njihovim saradnicima i smanjuje energetsku efikasnost.

- Spoljna stolarija vrtića nije zamenjena od izgradnje objekata sredinom prošlog veka, što se posebno oseća tokom zimskih meseci. Izuzetno smo zadovoljni zbog potpisivanja ugovora i zajedničkog rada na ovom objektu. Verujemo da ćemo stvoriti bolje uslove za boravak dece predškolskog uzrasta, kao i bezbednije i zdravije okruženje zahvaljujući donaciji fondacije u iznosu od 4,9 miliona dinara kojom će biti zamenjena spoljna stolarija i izgrađena pristupna rampa za osobe sa invaliditetom, a biće pribavljen i materijal za izvođenje radova i krečenje – rekla je Gorana Džudža – Janković i dodala da će realizacija rekonstrukcije biti okončana do kraja godine.

Fondacija "Novak Đoković" u okviru svojih projektnih aktivnosti i u skladu sa statutarnim ciljevima, doprinosi obezbeđivanju boljih uslova u lokalnoj zajednici za obrazovanje, odrastanje i razvoj dece predškolskog uzrasta.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan