Donacije Novosađana uručene Svratištu za decu i mlade (FOTO)

Donacije Novosađana uručene Svratištu za decu i mlade (FOTO)

Volonteri Udruženja građana "Novi Sad" u petak su predali donaciju Svratištu za decu i mlade.

Novosadski humanitarci su dovezli dva puna kombija pomoći koju su sakupili građani. Prema rečima Gorana Crnojevića, člana Udruženja, radi se o odeći, igračkama, slatkišima i školskom priboru.

 

 

- Tokom prethodnih dvanaest meseci ljudi su to donosili u naše prostorije i to je kod nas redovna praksa. Krajem godine odlučujemo gde ćemo to donirati, a ovaj put smo se opredelili za Svratište. Prvi put smo ovde i drago nam je zbog toga. Jedino su slatkiši nabavljeni sada, jer oni moraju biti sveži. Trenutno je zimski period, pada sneg i hladno je,  zato smatramo da je odeća najpotrebnija – kazao je Crnojević.

 

 

Paketi su ispunili ulaz ove ustanove, a mladi korisnici nisu krili oduševljenje povodom poklona.

Svratište u Novom Sadu je otvoreno pre osam godina u okviru udruženja građana. Tokom svoga rada pružilo je različite vrste podrške za preko hiljadu mališana čije porodice su prinuđene da sredstva za osnovne potrebe pronalaze radom na ulici. Od februara 2015. Svratište je postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i na taj način je postalo deo gradskog Centra za socijalni rad.

 

 

Za decu se ovde obezbeđuju tri obroka, uslovi za održavanje lične higijene, različite edukativne, kreativne i sportske aktivnosti, kao i  osnovna medicinska pomoć i savetovanje.

Svratište se nalazi na  Bulevaru oslobođenja 39. Radno vreme je od 8 do 20.30 sati radnim danima, a vikendom od 10 do 17 sati.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan