"Dosta je bilo": Skup "Stop anarhiji" finansiran iz budžeta grada

"Dosta je bilo": Skup "Stop anarhiji" finansiran iz budžeta grada

Nevladine organizacije, koje su u junu u Novom Sadu organizovale kontramiting protiv novinara i urednika otpuštenih iz Radio televizije Vojvodina, finansiraju se iz lokalnih budžeta opština u kojima je na vlasti SNS – saopšteno je danas iz pokreta "Dosta je bilo".

- Uprava za trezor Ministarstva finansija je na zahtev pokreta "Dosta je bilo" poslala dokumenta iz kojih se vidi da su tri od sedam nevladinih organizacija koje su organizovale kontramiting u Novom Sadu dobijale izdašna sredstva od opština koje inače imaju problem da podmire osnovne lokalne potrebe građana, a da još dve organizacije “Patku daj tati” i “Odbrana izborne volje građana” nisu imale račun registrovan kod NBS jer su formirane dan uoči kontramitinga – kaže se u saopštenju DJB i dodaje da su samo dve nevladine organizacije koje su se potpisale kao organizatori kontramitinga, nisu bile budžetski korisnici od 2012. do 2016. godine.

Kako navode iz pokreta "Dosta je bilo", Unija mladih Srbije, organizacija koja je bila iza kontramitinga, dobila je od Grada Novog Sada 1.660.000 dinara od jula do novembra prošle godine, a ove godine je od opštine Žabalj u februaru dobila 200.000 dinara. U saopštenju se kaže i da je Udruženje za zaštitu mladih, NVO koja je takođe organizovala kontramiting, ukupno iz budžeta prošle i ove godine dobilo 779.560 dinara. Finansirala ih je izdašno Opština Negotin sa 211.800 dinara, od marta do juna ove godine, a prošle godine sa još tri uplate od ukupno 194. 300 dinara. Opština Raška im je u septembru prošle godine uplatila 73.400 dinara, a Rakovica, takođe u septembru 2015, 300.000 dinara. Udruženje EU Serbona 2014 je u aprilu 2014. godine od Opštine Voždovac dobilo 30.000 dinara, kažu iz DJB. 

- Cilj kontramitinga u Novom Sadu bio je izazivanje veštačke i opasne podele među građanima i predstavljao je jasan režimski napad na nezavisne novinare otpuštene na nezakonit, komesarski način tako što su im otkazi saopštavani telefonom, rešenja o premeštanju na drugo radno mesto deljena na hodnicima, a odluku o kadrovskim promenama doneta je na nezakonit način telo. Organizatori kontramitinga u Novom Sadu nikada nisu saopštili kojim sredstvima su ga finansirali. Sudeći po podacima Uprave za trezor, finansiran je sredstvima iz budžeta, što je zloupotreba javnog novca protiv koje se bori pokret – navodi se na kraju saopštenja pokreta "Dosta je bilo". 

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • marjan

  pre 1173 dana i 7 sati

  Dobra stara oprobana metoda finansiranja svega i svačega...zbog toga se ništa ni ne menja

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Bilo

  pre 1172 dana i 16 sati

  Biće kanda ove godine gore od devedesetih,jet su akteri na vlasti isti,samo su unapredili destruktivne ideje.

  Oceni komentar:
  0
  3
šoping centar promenada servisne informacije novosađani novosadsko porodilište klinički centar vojvodine sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV isključenje vode jkp lisje bez struje betanija servisne informacije novi sad Aleksandar Vučić isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina promenada raspored sahrana i ispraćaja bebe novosadska policija matičar novi sad Elektrodistribucija Novi Sad JGSP "Novi Sad" jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad Isključenje struje Spens bez vode novorođenčad