Dozvoljeni skupovi do 50 učesnika, najava najmanje pet dana ranije

Dozvoljeni skupovi do 50 učesnika, najava najmanje pet dana ranije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ukazao je danas na to da po pitanju održavanja javnih skupova važe dve mere – da na njima ne može biti više od 50 učesnika i da skup mora biti najavljen policiji najmanje pet dana ranije.

Stefanović je u izjavi za agenciju Tanjug objasnio da za održavanje javnih skupova važi mera koju su predložili zdravstveni radnici – da skup ne može imati više od 50 učesnika, kao i da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije, što je propisano Zakonom o javnom okupljanju.
On je naglasio da su svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama nezakoniti.

Potpredsednik Vlade je izrazio zahvalnost svim zaposlenima u MUP-u na ogromnom radu i zalaganju koje su pokazali tokom vanrednog stanja.

– Sve ono sa čime su se suočili, bilo je novo za policajce, vatrogasce i sve zaposlene u MUP-u – rekao je on izrazivši zadovoljstvo zbog toga što ni nevidljivi neprijatelj, kakav je korona virus, nije bio prepreka koju pripadnici ovog ministarstva ne mogu da prevaziđu.

Prema njegovim rečima, zajedno sa zdravstvenim radnicima, koji su se danonoćno borili sa virusom, pripadnici MUP-a su se starali da se poštuju preporuke struke, i bili su velika podrška i pomoć u sprečavanju širenja zaraze, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zorka

  pre 1006 dana i 23 sata

  Skupštinu ne sazvaše zbog ograničenja broja na 50 ljudi, pa sazvaše njih 250, u trajanju ograničenja od 50 ljudi. Al' je zanimljiv ovaj život po SNS pravilima. Pravila su znači, kako ko i kako kome? I, može mi se, kao onomad predsedniku, ispod mosta u Čortanovcima u vreme vanrednog stanja i najžešće korone ?Pedeset njih i nekoliko kusura, oko njega. E, moj doktore.....ko tebe sluša....nije ni njemu lako . Bolje da prečuje, na vreme.

  Oceni komentar:
  2
  5