DR BOJAT O KORONI: Situacija u Novom Sadu "vrlo ozbiljna", treća doza vakcine davaće se na više manjih punktova

DR BOJAT O KORONI: Situacija u Novom Sadu "vrlo ozbiljna", treća doza vakcine davaće se na više manjih punktova

U poslednja 24 sata u Novom Sadu je zabeleženo 39 novih slučajeva zaraze korona virusom, rekao je direktor Doma zdravlja "Novi Sad", uz napomenu da je uvek manji broj novih slučajeva vikendom i da je trend približno 50 novih slučajeva Kovida-19 dnevno.

– Za razliku od pre nekoliko nedelja kada nismo imali nijednog zaraženog, ovo je vrlo ozbiljna situacija i ja apelujem na sugrađane da se pridržavaju svih mera koje su na snazi počev od nošenja maski – kazao je dr Veselin Bojat.

Kada je reč o vakcinaciji, u Novom Sadu je prema podacima Doma zdravlja vakcinisano vise od 200 hiljada građana, što je više od 55 odsto.

Počela je i vakcinacija dece od 12 do 16 godina, a kako se bliži početak školske godine sve je više zainteresovanih roditelja koji najpre moraju da se jave izabranom pedijatru. Nadležni kažu da je stigla preporuka kriznog štaba o trećoj dozi vakcine i da će biti pripremljeno vise manjih vakcinalnih punktova.

– Jedan vakcinalni punkt planiramo u samom centru grada, a biće ih i po drugim novosadskim, ali i prigradskim naseljima. Ostaju punktovi u TC "Promenada" i mobilni autobus, ali ćemo punkt na Novosadskom sajmu rasformirati, jer sigurno neće više biti više hiljada vakcinisanih dnevno, s obzirom da je sada već između 150 i 250 doza po danu – napominje dr Bojat.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan