Dr Bojović (UPK): Kao da živimo u "Danu mrmota"

Dr Bojović (UPK): Kao da živimo u "Danu mrmota"

Doktor Miloš Bojović iz udruženja Ujedinjeni protiv kovida (UPK) kaže da bi u situaciji kada imamo ne baš adekvatne mere, a i one su samo na papiru, odnosno ne poštuje ih ni običan svet ni predstavnici vlasti, kada imamo nedovoljan odziv na vakcinaciju i jasno prisustvo najzaraznijeg soja korona virusa do sada, bilo normalno uvesti nove mere, sa ciljem da se sačuvaju životi i rastereti zdravstveni sistem.

On, ipak, smatra da Krizni štab na sutrašnjoj sednici neće to učiniti.

Mišljenja sam da će kao i do sada doneti popularne odluke, u skladu sa rejtinzima koji se prate – smatra on i ističe da je u Srbiji zabeležen preveliki broj umrlih od i zbog kovida "da bi se u skorije vreme ovde išta moglo slaviti".

Kako kaže, čini mu se kao da živimo u "Danu mrmota".

Stalno se postavljaju iste teme i vrtimo se u krug. Trenutno smo u šestom epidemijskom talasu, i mi iz UPK smo još pre mesec dana upozoravali na ovo. Imalo je vremena da se uvedu nove mere, da se ovo predupredi, ali to se nije desilo – izjavio je dr Miloš Bojović za N1 i dodao da nema nikakva očekivanja od sutrašnje sednice Kriznog štaba, koji se ogolio "kao političko telo koje odluke donosi na osnovu jeftinog populizma, ne poštuje stručno mišljenje".

Sednica Kriznog štaba zakazana za petak u 15 sati

KON: Beograd je eksplodirao posle Nove godine, sada će i Novi Sad


Istakao je da, umesto da političari budu servis struci, ovde je na delu obrnuto – struka je postala servis politici.

Imamo jednog člana Kriznog štaba, koja je i profesorka epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu (ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević), koja bez ikakvih problema posećuje masovna okupljanja, ponekad i bez maske. Šta ćete apsurdnije – upozorio je.

Dilemu koju vlast stalno postavlja pred građane – ekonomija ili zdravlje, okarakterisao je kao lažnu i rekao da smatra da se "floskula da život ne sme stati zloupotrebljava".

Kako bi dr Bojović rešio trenutnu preopterećenost kovid ambulanti, pročitatje na sajtu N1.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Slažem se sa dr Bojovićem

    pre 827 dana i 20 sati

    Dodatno:
    - Zabranjen je javni razgovor o kovidu i šta može da stoji iza toga. Takve zabrane ad-hok donose političari i odmah se primenjuju po medijima, iako su zakonski neutemeljene.
    Nije ih donela Skupština, ni sud, čak ni pravna struka već trenutna politička moć štabova.
    Jedina saopštenja i pretpostavke mogu da kažu samo "struka" i političari.
    Običan građanin ne sme ništa da izjavi, a mora da se povinuje svim pretpostavkama struke i političara.
    Nezdrava sociološka situacija kako god okrenete.

    Oceni komentar:
    0
    5