Dr Dankuc: Poliklinika i dalje van kovid sistema, pregledi se obavljaju redovno

Dr Dankuc: Poliklinika i dalje van kovid sistema, pregledi se obavljaju redovno

Jedan od malobrojnih objekata, koji pripadaju Kliničkom centru Vojvodine, a koji je van kovid sistema je Poliklinika, gde se redovno obavljaju pregledi pacijenata i hitne intervencije, koje nemaju veze sa koronom

Poliklinika je od marta van kovid sistema, odnosno zovemo je zelena zona. Rad je organizovan tako da specijalističke službe imaju svoje timove, specijaliste koje vrše preglede. Hitne intervencije su organizovane preko Urgentnog centra, ali ukoliko treba da dođu na kontrolu, redovno dolaze kod nas na Polikliniku na kontrolu. I te pacijente po prioritetu primamo, oni ne čekaju. To se najbolje vidi na odeljenju ortopedije, gde pacijenti nakon pregleda u Urgentnom dolaze kod ortopeda u Polikliniku i gledamo da čekaju što kraće – rekao je za RTV prof. dr Dragan Dankuc, upravnik Poliklinike KCV.

U dogovoru sa kolegama, pravi se plan radi na dnevnom nivou. Ono što je primetno, ovih dana na Poliklinici nema toliko veliki broj pacijenata kao što je to bio slučaj za vreme letnjih meseci, Samim tim nema ni preopterećenja sistema.

– Pacijenti koji dođu, apsolutno su u mogućnosti da obave sve što je potrebno na Poliklinici uz minimalna čekanja – dodao je doktor Dankuc.

Poliklinika raspolaže sa dovoljnim brojem lekara i ostalog osoblja. Zdravstveni radnici redovno dolaze na posao i većina njih su zdravi, tako da ne postoji problem u radu sa pacijentima, kažu u Poliklinici.

Na Poliklinici se primenjuju stroge epidemiološke mere, maska je obavezna, meri se temperatura, vodi se računa o distanci pacijenata, a posebno se vodi računa da u čekaonicama ne bude previše ljudi, prenosi RTV.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandra

  pre 307 dana i 19 sati

  Ovo deluje kao još jedna priča u nizu 'našminkana' za javnost, a ustvari je drugačije...
  Ako se pregledi normalno obavljaju, zbog čega onda nije moguće zakazati pregled kod specijaliste? Zašto termini nisu odobreni? Ko god od pacijenata da ode na Opštu praksu radi zakazivanja izabrani lekar kaže 'specijalisti ne primaju pacijente do daljnjeg'. AMAN LJUDI! POSTOJE I DRUGE BOLESTI OSIM KORONE! Pomrećemo ko zna od čega sve, a biće pripisano koroni!
  (Komentar nema veze sa prof.dr Dankucom, tj.nikako nije pritužba na njegov rad i stručnost! On je predivan čovek, pravi stručnjak u svom zvanju kog poštuje i ceni svaki čovek koji ga poznaje, bilo pacijent,njegov kolega,student,komšija... )

  Oceni komentar:
  1
  3