DR GOJKOVIĆ: Dve doze vakcine protiv korone primilo nešto manje od trećine Novosađana

DR GOJKOVIĆ: Dve doze vakcine protiv korone primilo nešto manje od trećine Novosađana

Oko 40 odsto građana Novog Sada vakcinisano je od početka imunizacije protiv korona virusa u Srbiji, od čega je 27 odsto primilo i drugu dozu vakcine, rekao je danas novinarima u Novom Sadu pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

– U ovom trenutku vakcinacija se sprovodi u Vojvodini kontinuirano, rezultati vezani za vakcinaciju u Novom Sadu su, mogu reći, dobri. Imamo 27 odsto od ukupnog broja punoletnih građana, odnosno onih koji su uključeni u proces vakcinacije, koji su primili obe doze vakcine, i imamo oko 13 odsto onih koji su primili prvu doze vakcine. Možemo da kažemo da je 40 odsto građana Novog Sada vakcinisano rekao je Gojković.

U poslednjim danima u Vojvodini se beleži manji broj novozaraženih, ali se epidemiološka situacija na severu Srbije i dalje ocenjuje kao vanredna, napomenuo je on.

– Iako se smanjuje, taj broj je i dalje izuzetno veliki da bismo mogli da razgovaramo o tome da možemo biti spokojni i bezbrižni. I dalje su nam bolnice u Vojvodini preopterećene velikim brojem pacijenata koji su kovid pozitivni. Tokom jučerašnjeg dana imamo 165 novozaraženih u Novom Sadu, dok je u Vojvodini 869 novoobolelih i to je jedan od razloga i dalje za brigu – dodao je je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan