DR GOJKOVIĆ: Novosadski sajam ponovo postaje kovid bolnica

DR GOJKOVIĆ: Novosadski sajam ponovo postaje kovid bolnica

Pokrajinski sekretar za zdravstvo AP Vojvodine Zoran Gojković ocenio je danas da je situacija izuzetno teška, složena i za brigu, uz upozorenje da svi pacijenti koji su u bolnicama imaju izuzetno tešku kliničku sliku i zahtevaju ozbiljan nadzor.

Gojković je, za televiziju Prva, rekao da u proteklih pet do sedam dana lekari vide posledice kupovine za "Crni petak", jer 60 odsto od novoobolelih je u ženskoj populaciji, prvi put od početka epidemije.

Pokazuje nam se sad taj naš kupoholičarski mentalitet, ukazao je Gojković i naglasio da uprkos situaciji postoji optimizam da se može predupretiti "iskakanje iz sistema" na vrhuncu epidemije.

Od dnevnog broja zaraženih, 10 do 15 odsto zahteva hospitalizaciju zbog teške kliničke slike i neizvesnog ishoda lečenja, predočio je on i dodao da se priprema Novosadski sajam kao privremena bolnica.

Gojković je ukazao i da je veliki broj zdravstvenih radnika zaražen i ostali preuzimaju veći obim posla.

Grip još nije krenuo, rekao je Gojković i dodao da je bila dobra odluka da se pređe na onlajn nastavu za starije razrede jer su oni kod gripa veoma aktivni prenosioci.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan