DR GOJKOVIĆ: Po broju novoozaraženih i umrlih jučerašnji dan bio najgori u APV od početka pandemije

DR GOJKOVIĆ: Po broju novoozaraženih i umrlih jučerašnji dan bio najgori u APV od početka pandemije

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je je od početka epidemije jučerašnji dan bio najgori u Vojvodini, kad je reč o broju novozaraženih i umrlih od Kovida-19.

 – Od poslednjeg preseka, juče u 15 sati, do sada, u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije – izjavio je Gojković, a prenosi Radio-televizija Vojvodine.

On je dodao da se u Pokrajini već četiri dana dana beleži trocifren broj novozaraženih.

– Juče smo imali najviše zaraženih. sto dvadeset i dvoje – rekao je Gojković i naglasio da je su kovid centri u Vojvodini skoro puni.

Naveo je da je do pola popunjena četvrta kovid zgrada u KC Vojvodine, kovid odeljenje bolnice u Vrbasu je puno, a i u Pančevu su takođe puni kapaciteti.

– Mi sada od jedne nesigurne epidemiološke situacije imamo izrazito nepovoljnu situaciju – rekao je on.

Gojković kaže da ukoliko se nastave okupljanja u velikom broju u zatvorenom i otvorenom prostoru broj zaraženih može da se duplira, a takav udar zdravstveni sistem neće moći da izdrži.

– Čak i da otvorimo nove bolnice nećemo imati zdravstvene radnike, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju za koju se bojim da neće biti povratka – upozorio je Gojković, a prenosi sajt RTV.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Medijski uticaj

  pre 506 dana i 20 sati

  Prestanite da ponavljate to najgori, jer uvek ima gori i od toga.

  Oceni komentar:
  0
  2