Dr Kon kaže da je doneta odluka kako će početi školska godina

Dr Kon kaže da je doneta odluka kako će početi školska godina

Epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon izjavio je da je doneta odluka da deca krenu normalno u školu, ali sa maskama.

Apelujem da se starija deca od 12 godina vakcinišu jer je vakcina (Fajzer/Bajontek) registrovana i prikladna za decu. Smeta mi roditeljska briga za decu, a onda ne daju da se deca vakcinišu. Ako im je jedini argument farmaceutska mafija, kako je nazivaju, nemamo šta da pričamo – izjavio je Kon za TV Hepi.

Dodao je da virus cirkuliše i da je izvesno da će se pojaviti u školama.

Školska godina će normalno početi, ali sam zabrinut zbog toga što se malo dece vakciniše. I delta soj se spušta na dečiji uzrast – naglasio je Kon.

Njemu je zasmetalo i to što nisu svi zdravstveni radnici vakcinisani, nazivajući neprihvatljivim to da neko ko radi u zdravstvu zarazi pacijenta.

Kon je upozorio na povećanje broja obolelih u narednoj nedelji, ali nije precizirao da il će se bolnice vratiti u kovid sistem.

On je ponovio da, kada je reč o trećoj dozi vakcine, da pacijent treba da primi istu kao i prethodne dve.

Vakcine bi trebalo kombinovati u slučaju lošeg imunog stanja, ali se to ostavlja izabranom lekaru da odluči. Treća doza važna je za kolektivni imunitet, ali ipak je prva najvažnija – dodao je član Kriznog štaba.

Kon nije zamerio na održavanju raznih kulturnih manifestacija, pod uslovom da su se poštovale mere.

Oceni vest:
2
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan