DR KON O VAKCINACIJI DECE: "Ja jednostavno saopštavam istinu..."

DR KON O VAKCINACIJI DECE: "Ja jednostavno saopštavam istinu..."

Dr Predrag Kon izjavio za TV Prva da roditelji koji ne žele da vakcinišu svoju decu zapravo biraju virus. "Da li treba decu da pitamo hoće li se vakcinisati?", upitao je on.

Član Kriznog štaba je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, rekao da ako se ne odvajaju nezaštićeni od zaštićenih imaćemo tok virusa, i tada će virus dugo trajati. A onda se, kako dodaje, stvara kolektivni imunitet, koji takođe neki podržavaju.

– Ja jednostavno saopštavam istinu. Onda to znači da roditelj sam svom detetu bira virus i otuda ta poruka za vakcinu jer ona štiti od obolevanja – istakao je dr Predrag Kon.

Prema njegovim rečima, deca osnovnoškolskog uzrasta imaju blažu kliničku sliku, ali nije tako sa decom koja idu u srednje škole. Potom dolazi do zaražavanja i onog dela stanovništva koje je vakcinisano i koje je posebno osetljivo i to su stariji građani, te otuda ta priča o trećoj dozi.

Upitan da li je logično da se traži od roditelja da vakcinišu decu kada imamo situaciju da se ni dovoljan broj odraslih nije vakcinisao, dr Kon kaže:

– Normalno da je nelogično. Ja samo pitam jednu stvar, da li će deca uzrasta od 12 do 18 godina, kada budu imali svoju decu, da li će ih vakcinisati? Da li treba da pitamo decu da li hoće da se vakcinišu? – pitao je dr Kon.

Oceni vest:
2
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Damir

  pre 585 dana i 11 sati

  Nikako mi nije jasno zasto ljudi imaju problem sa vakcinacijom. Pretpostavljam da se najveci deo njih leci kod lekara, stomatologa, koristi sve sto im je dostupno od medicine u ovo vreme. Znaci imaju poverenje u lekare, tehnologiju... Zasto onda imaju problem sa vakcinacijom. Sta za njih predstavlja vakcina? Voleo bih da se neki protivnik vakcinacije oglasi sa valjanim argumentima. Mozda je moj pogled na sve ovo iskrivljen, ko zna...

  Oceni komentar:
  6
  6
 • Baš smo lepo društvo

  pre 585 dana i 10 sati

  Razumeo bih u potpunosti ljude, kada se radi o novotariji, vakcini sa modifikovanim RNK.
  Znači, nešto što je otpadak DNK, neko se poigrao, pa brže bolje hoće da ubrizgava.
  A potrebne su ipak decenije da se sazna da li je to bezopasno.
  Međutim, kineska najnormalnija vakcina, onakva kakve su se oduvek pravile - da se neko boji toga?
  Kinezi time vakcinisali čitavu Saudijsku Arabiju, 2,5 miliona Arapa, od čije nafte zavise i kojima se umiljavaju?
  Da ne pominjem građane kod njih u Kini.
  Jeste slaba ali bolje išta nego ništa.
  Nakon ovog, samo čisti inat građana može biti odgovor.
  Samo inat prema ovoj vlasti i sistemu i ništa više.
  Međutim, ulog je mnogo veći. Ne mislim na zdravlje i život.
  već na platu radnika koji je donosi u porodicu. Na školovanje dece.
  Kad umre, nema toga. Korona odnosi i više od člana porodice, odnosi i ekonomski.

  Oceni komentar:
  4
  5
 • Maks

  pre 585 dana i 9 sati

  Ko vise moze da veruje gos. Konu njemu se usladila zarada koju dobija za koronu pa usput maltretira ljude, izgleda da ima problem s pamcenjem zaboravio sta je govorio prosle god. u martu i aprilu. Virus ko virus sve u zivotu prodje pa i korona .

  Oceni komentar:
  2
  6
 • mima

  pre 584 dana i 20 sati

  Strani plaćenik : Dr Predrag Kon izjavio za TV Prva da roditelji koji ne žele da vakcinišu svoju decu zapravo biraju virus.
  Manipulišete, treba vratiti kategoriju STID , u moralne vrednosti.
  Vakcinisali se ili ne virus je tu, može se razviti u telu i vakcinisane osobe kao i ne vakcinisane, to što pričate da bi vakcinisani imali blažu kliničku sliku, odakle vam dokazi za to, kada ponuđena imunizaciona sredstva nisu dovoljno testirana, što nas stavlja u kategoriju eksperimenta a da nas na to niste upozorili.
  Zanimljivo je da smo lično odgovorni za bilo kakve neželjene efekte ovih imunizacionih sredstava, ni proizvođač ni krizni štab zajedno sa medicinskom strukom nije odgovoran?

  Oceni komentar:
  2
  1