Dr Kon objasnio kako će se virus ponašati u budućnosti, u igri tri opcije

Dr Kon objasnio kako će se virus ponašati u budućnosti, u igri tri opcije

Daleko smo od toga da možemo da budemo potpuno mirni, ali smo barem par meseci daleko od novog uzleta virusa i možemo makar malo da se opustimo, zaključak je epidemiologa dr Predraga Kona, člana Kiznog štaba za sprečavanje širenja korona virusa.

– Mi ćemo se ponašati u zavisnosti od toga kako se virus bude pojavljivao. I sve mere koje smo do sada imali, ne uključujući vanredno stanje, koje mislim da smo iscrpli kao meru, dolazi u obzir u zavisnosti od ponašanja virusa – izjavio je on u razgovoru za "Danas".

Predrag Kon je za beogradski list objasnio da ne veruje da ćemo tokom leta imati veće obolevanje, dodajući da su moguće samo lokalne epidemije.

– Postoji više opcija kako će se virus ponašati u budućnosti. Jedna je opcija da se epidemija ne vrati uopšte i to ne možemo u potpunosti isključiti. Druga opcija je da se vrati kao talas koji je sličan ovome koji smo imali. Može se desiti i da se vrati kao niži talas. Na kraju, postoji mogućnosti da se javi više manjih talasa. Opcija po kojoj bi naredni talas bio veći nego što je ovaj koji smo prošli, teoretski se ne može isključiti, ali s obzirom na iskustvo koje imamo, malo je verovatno da se to desi – rekao je Kon za "Danas". 

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vojkan

  pre 1479 dana i 1 sat

  Konacno da je ovom virusu kraj da mogu da se nadjem sa starim drustvom u restoranu Stara Dalmacija da se uz tamburase opustimo i zabavimo.

  Oceni komentar:
  0
  4