Dr Nestorović: Uskoro otvaranje parkova, na njih smo zaboravili

Dr Nestorović: Uskoro otvaranje parkova, na njih smo zaboravili

Parkovi bi trebalo da se otvore u nekoliko narednih dana, rekao je dr Branimir Nestorović gostujući u jutarnjem programu Televizije Prva.

Parkovi će biti brzo otvoreni jer boravak napolju nije faktor rizika, čak ni maske neće morati da se nose – kaže on dodajući da su zaboravili na parkove i da će to biti rešeno u narednih nekoliko dana.

Kako navodi, ne može da se postigne da se otvori sve. Dodaje i da se posle 1. maja očekuje otvaranje tržnih centara i postoji najava da će obdaništa biti otvorena oko 11. maja, uz poštovanje mera.

Izjavio je da su dozvolili otvaranje teretana ali da će inspekcija rada kontrolisati da li se u njima sprovode propisane mere.  

Rekao je da se razgovara o tome da li će u školama biti otvoren boravak za decu do četvrtog razreda.

Škole neće počinjati da rade, jer je to sada besmisleno, ali smo diskutovali o otvaranju obdaništa. Ljudi idu na posao, moraće neko da čuva decu, tako da možda otvorimo i dnevni boravak – rekao je doktor Nestorović.

Smatra da se virus neće vratiti na zimu, a i ako se vrati neće praviti veće probleme, i dodaje da preko leta verovatno neće imati potrebe za ovakvim merama.

Na sreću izlazimo iz pandemije, ne očekujem od juna meseca neke veće probleme, a život će se nastaviti već sredinom maja – kaže Nestorović a prenosi B92.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan