DR NESTOROVIĆ: Za dobre rezultate Srbije u borbi protiv korone zaslužna i genetika

DR NESTOROVIĆ: Za dobre rezultate Srbije u borbi protiv korone zaslužna i genetika

Pulmolog dr Branimir Nestorović rekao je da sada nije neophodan najveći oprez zbog pandemije korona virusa, kao i da ne veruje da će vakcina biti napravljena.

– Pravi trenutak je da svi damo svoj doprinos ovoj divnoj zemlji divnih ljudi. Mislim da svaka ljudska tragedija i katastrofa ima dobru stranu. Oni ratovi koji su bili strašni devedesetih su prilično nacionalnu svest Srba podigli, je l' tako? Problem na Kosovu i Metohiji je pokazao da postoje neki Srbi tamo. Ova korona je pokazala jednu osobinu zbog čega se divim Srbima, to je da smo solidaran i disciplinovan narod. Znači, svi koji su nas pljuvali mogu da kažu da smo bolji od svih drugih – izjavio je on.

Za dobre rezultate kod Srba zaslužna je i genetika, istakao je Nestorović u razgovoru za TV Pančevo.

– Za ove koji su van rizičnih grupa za njih je pandemija, može se reći, gotova, za ove starije, oni mogu još da pripaze. Koilko dugo, pa ne znam, možda do kraja maja. Može maska ako su u zatvorenom. Napolje ako se šetaju sami, ne treba nikakva maska, zaštitne opreme, ultravioletni zraci su ubistveni za ovaj virus, to se sada jasno pokazalo – rekao je Nestorović.

Naveo je da korona virus može da se leči svetlošću i da je sada bitno da se sunčamo.

– Još neki mali oprez dve, tri nedelje za rizične grupe. Za ove ostale mere oni treba da poštuju preporučene mere, ali i ne moraju. Sada ću vam reći zašto ne moraju – sada je faza individualne odgovornosti. Ovo nije onaj virus na početku, neuporedivo je slabiji, nema teških pacijenata, na respiratoru. U ovoj fazi svako ima pravo da odabere šta će da radi – izjavio je on. 

Govorio je i o tome da je molitva lekovita.

– Sveštenici su se molili za jednu grupu ljudi koji su bili bolesni. Nisu znali ništa o njima, samo imena i dijagnozu. Ispostavilo se da su 40% njih izlečili – rekao je Nestorović u razgovoru zaTV Pančevo. 

Oceni vest:
2
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 15 dana i 21 sat

  E moj doktore...ako je molitva lekovita...?

  Oceni komentar:
  1
  2