Dr Šekler o pojavi delta soja korone u Srbiji: Tražiće nevakcinisane, ne mora svećom jer ih je dosta

Dr Šekler o pojavi delta soja korone u Srbiji: Tražiće nevakcinisane, ne mora svećom jer ih je dosta

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler izjavio je danas da je najvažnija činjenica da vakcina štiti od korone, navodeći i da će novi, delta soj "tražiti nevakcinisane i to ne mora svećom jer ih ima dosta".

Manja količina tog virusa je dovoljna za inficiranje, znači dovoljno je da ga se udahne manje ili da se kraće sedi kraj zaraženog – rekao je Šekler za TV Prva, dodajući da u slučaju da se vakcinisani razbole, to ima blaži oblik.

Prema njegovim rečima, iskustva iz drugih zemalja govore da će se njima zaražavati u 98 odsto slučajeva nevakcinisani i, kako je dodao, ne zna gde će da se sakriju od virusa.

Govoreći o potrebi vakcinisanja, on je rekao da naglasak sada treba da bude na uzrastu od 18 do 40 godina.

Navodeći da je na dva uzorka, ispitana uzorka u institutu u Kraljevu, nađen delta soj, on je rekao da to "nije ništa neočekivano i ko zna da li smo uhvatili prve (takve slučajeve), možda je bilo i pre".

Meni je nepojmljivo da neko sada putuje u Rusiju kako bi se bavio planinarenjem, gde imate najveći broj novozaraženih ikada – rekao je Šekler, komentarišući činjenicu da su delta virusom zaražene osobe koje su bile u Rusiji, kao i to da nisu bili vakcinisani.

Oceni vest:
7
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sanja

  pre 635 dana i 5 sati

  Nepojmljivo je to kako su usli u Srbiju, bez testa, nisu vakcincisani, a nisu bili ni u karantinu, kako je to moguce??? Ja sam doputovala i nakon 3 sata mi je dosla policija na vrata, da proveri da li sam kod kuce, ovo je neodgovornost drzave, nisu pravila za sve ista, treba se uzdati sam u sebe, iako sam se vakcinisala , na oprezu sam i uzimam indijski tamjan, cekam spremna taj delta soj.

  Oceni komentar:
  2
  13
 • Daleko od ravnopravnosti

  pre 634 dana i 16 sati

  Mnogi su zakoni doneseni podizanjem 250 papaka, koji su potvrdili da je narušen Ustav Republike Srbije i da zakoni nisu isti prema svim građanima.
  Kako smo se, donošenjem Ustava - dogovarali da bude.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Boris

  pre 633 dana i 14 sati

  Šekler je pisao o besnilu kod lisica, uzgoju živine i komarcima, otkud VETRINAR da nam soli pamet o HUMANOM virusu!

  Oceni komentar:
  4
  2
 • Sandra

  pre 633 dana i 14 sati

  Gospodine Borise,da li ste čuli za zoonoze?

  Oceni komentar:
  0
  0
 • @sanja

  pre 632 dana i 2 sata

  Samo jedan od razloga da se ne veruje u sve sto se procita ili cuje na, sada, velikim ekranima.

  Oceni komentar:
  0
  0