Dr Srđa Janković ne savetuje masovno uzimanje suplemenata već raznovrsnu ishranu s puno voća i povrća

Dr Srđa Janković ne savetuje masovno uzimanje suplemenata već raznovrsnu ishranu s puno voća i povrća

Imunolog i član Kriznog štaba za suzbijanje širenja zaraze virusom korona Srdja Janković izjavio je u nedelju da za sada Srbija nije u situaciji da uvodi strože mere.

Janković je, gostujući na Prvoj televiziji, kazao i da za sada nije potrebno da se škole zatvaraju i da celokupno školstvo pređe sasvim na onlajn nastavu.

Rekao je da se može reći da je u odnosu na broj zaraženih manje umrlih i teško obolelih nego pre, ali i istakao da to može da bude varljivo jer klinička slika zahteva neko vreme da se razvije.

Još uvek imamo manje teže obolelih i manje umrlih u odnosu na broj zaraženih, ali ovaj talas još nije dosegao vrhunac – naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, sada je cilj da se uspori novi talas "da bi bio bio manje strašan".

Janković ne savetuje uzimanje suplemenata za jačanje imuniteta nego raznovrsnu ishranu s puno svežeg voća i povrća iz prirodnog izvora.

– Za cink postoje klinički dokazi da može da potpomogne imuni sistem, ali bi to po savetu lekara trebalo raditi. Multivitaminski preparati takođe nisu neophodni. Treba gledati šta je potrebno organizmu – rekao je i naglasio da on kao imunolog ne savetuje masovno uzimanje suplemenata.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan