Dr Tiodorović: Još uvek smo u prvom talasu epidemije, drugi najverovatnije krajem godine

Dr Tiodorović: Još uvek smo u prvom talasu epidemije, drugi najverovatnije krajem godine

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se drugi talas epidemije korona virusa očekuje krajem godine, ali da će u međuvremenu biti sporadičnih slučajeva pri čemu bi "bilo idealno" da broj novih infekcija na dnevnom nivou padne ispod deset.

Tiodorović je za današnji "Blic" izjavio da prvi talas epidemije još traje i da smanjenje broja obolelih na manje od 10 dnevno neće biti lako ostvarivo.

On je trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio da je bolja nego nego u prvim mesecima epidemije jer je manje ljudi na bolničkom lečenju i smanjuje se broj onih na respiratorima a otpuštenih pacijenata je više nego primljenih.

Međutim još nismo spali ispod 100, zato je veoma problematično dati neku preciznu ocenu. Moram da skrenem pažnju ljudima koji će se vratiti sa godišnjih odmora, koji se vraćaju s mora, jezera, planina, banja, jer postavlja se pitanje jesu li se svi oni, kao i oni koje su sretali tamo, pridržavali mera – rekao je epidemiolog, uz napomenu da se odmah jave lekaru ako osete simptome korona virusa.

Tiodorović je najavio da će Vladin Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa, čiji je i on član, u cilju popuštanja mera uvedenih zbog epidemije "najverovatnije u toku nedelje odlučivati i o sportu".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Da li bi struka lagala?

  pre 1364 dana i 20 sati

  U svetu se pojavila definicija COVIDGATE, koja označava aferu u vidu laži i manipulacija u vezi Covid-19.
  Osnovne se odnose na pripisivanje svih smrti u državi Covid-19 infekciji, kako bi se uvećao prikazani procenat. Stimulacijom potpisa patologa.
  Ovo je otkriveno u mnogim zemljama, a tvrdi se da je smrtnost od Covid-19 u stvari bar 10 puta manja, pa i više, ispod 1%.
  O, Struko!
  Može li novac, ili trgovina uticajima - baš sve?

  Oceni komentar:
  0
  3