Dr Tiodorović: Sledeća mera je potpuni prelazak na onlajn nastavu

Dr Tiodorović: Sledeća mera je potpuni prelazak na onlajn nastavu

Uvođenje kovid propusnica za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od 22 časa samo je prva mera u nizu koja će se odnositi na kovid propusnice.

Očekujemo procenu stručnjaka, ali svakako će prva sledeća mera biti potpuni prelazak na onlajn nastavu – kazao je član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović. 

On je podsetio da nijedna zemlja u Evropi, ali i u svetu, nije uvela sve mere odjedanput.

Svi su radili postepeno i tako postigli najbolji uspeh. Počinje se sa onim za šta se smatra da će morati da se sprovede i da će biti dobro sprovedeno, a iza toga sledi postepeno proširenje na sve. Moramo to da uradimo, jer je vrag odneo šalu. Mnogo je obolelih, mnogo umrlih, ovo moramo da presečemo – rekao je Tiodorović za "Sputnjik" i dodao da je njegova jedina primedba što kovid propusnice nisu uvedene ranije jer ih je medicinski deo Kriznog štaba predlagao pre tri meseca.

Upitan šta bi mogla biti sledeća mera, da li se razmatra situacija u školama, s obzirom da je priličan broj dece zaražen, Tiodorović kaže da će biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

– Upravo se radi procena, tu odluku će najverovatnije već sutra doneti tim za implementaciju, u kome sede predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut. Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera – rekao je Tiodorović i  napomenuo da se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak, 25. oktobra.

Oceni vest:
2
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Daleko do znanja

  pre 255 dana i 10 sati

  Super. Jer će tako deca dobiti kakvu takvu šansu nastave. Zato što profesor tu ne može da ne dođe na nastavu, ne zna ko ga sve gleda, prati i kontroliše.
  A sada je, uz hiljadu izgovora izbegavao da dođe ili drži nastavu.
  Kako su direktor i njegove kolege sve to vodili i lagali Ministarstvo, ne znam.
  Ali deca kažu da su ih slali u kafiće i raspuštali.
  Jedno vreme bilo zanimljivo, a sad su tužna jer su shvatili da ne dobijaju nikakvo znanje ni struku. I deca su sad shvatila.
  To je onaj deo Srbije, kada kažem da mnogo volimo da se lažemo međusobno i sve virtualno predstavljamo. Igramo se da je to tako kako mediji saopštavaju da jeste.

  Oceni komentar:
  1
  4