DR ZORAN GOJKOVIĆ: Evo zbog čega Vojvodina ima bolju epidemiološku sliku od ostatka Srbije

DR ZORAN GOJKOVIĆ: Evo zbog čega Vojvodina ima bolju epidemiološku sliku od ostatka Srbije

Vojvodina, pokazuju podaci, ima bolju epidemiološku sliku od ostatka zemlje, a zašto je to tako, otkriva pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

Gojković, koji je i lekar i političar, istakao je da je odlučujuće da u ovakvim stvarima političari moraju da slušaju struku, koja opredeljuje šta će se desiti u budućnosti.

– Kada pričamo o političkoj odluci, politička odluka je da se sluša struka, politička odluka je da je zdravlje jednog građanina veće od bilo čega. Politika je tu da pruži svu moguću pomoć struci – rekao je Gojković.

Govoreći o tome da Vojvodina ima nešto bolju epidemiološku situaciju nego centralna Srbija, Gojković navodi da je 90 odsto bolnica u Vojvodini paviljonskog tipa, sa više zgrada, pa postoji mogućnost da se pacijenti rotiraju i premeštaju iz jedne u drugu zgradu.

Takođe, kako je dodao, Vojvodina u odnosu na jug Srbije ima manji broj povratnika koji su na radu u inostranstvu.

– To je jedan od faktora koji je uticao da epidemiološka situacija u Vojvodini bude drugačija, ali sigurno je i do mentaliteta, jer su Vojvođani mirniji i disciplinovaniji – ukazao je Gojković u emisiji "OKO".

Navodi da je u Vojvodini sada više od 260 pacijenata kod kojih je dijagnostikovan virus i da je u zgradi Novosadskog sajma, koja je juče aktivirana, do 19 sati bilo 39 građana.

– Držimo epidemiju pod kontrolom, nemamo naglih iskakanja – kaže Gojković, ističući da se u KCV-u nije zarazio nijedan zdravstveni radnik, a da se jedna sestra zarazila izvan Kliničkog centra, što je dokazano.


Izvor: "Informer"

Oceni vest:
15
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nema deda mraza

  pre 1341 dan i 22 sata

  pa odvojte onda vojvodinu
  eto razloga a i prilike

  Oceni komentar:
  6
  11