Drobnjak predložio da se na autoputu toleriše brzina i do 150 kilometara na čas

Drobnjak predložio da se na autoputu toleriše brzina i do 150 kilometara na čas

Putevi Srbije predložiće MUP-u da na određenim delovima autoputeva bude dozvoljena maksimalna brzina i do 150 kilometara na sat, odnosno da se toleriše prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat.

Vršilac dužnosti "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak je za Tanjug objasnio da to znači da će se na delovima autoputa gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

On je ukazao da to neće važiti za tunele, gde je, na primer, na Koridoru 11 ograničenje 80 kilometara na sat.

Drobnjak je podsetio da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na autoputevima 130 kilometara na sat i da će tako i ostati. Kako je naveo, neće se menjati zakon, ali će se prekoračenje brzine od 20 kilometara na čas, ukoliko se nadležni saglase, tolerisati, prenosi Mondo.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dr Laza Lazarević

  pre 31 dan i 13 sati

  Mislim da gospodinu treba psihijatrijsko veštačenje...

  Oceni komentar:
  1
  1
klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević bez vode raspored sahrana novi sad isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje sahrane novi sad Ledena Šuma zodijak skupština grada novog sada pošte srbije JKP Vodovod i kanalizacija astrologija novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina horoskop novosadsko porodilište bez struje bebe štrajk poštara horoskopski znaci vremenska prognoza servisne informacije novi sad betanija isključenje vode