DRUGI PIŠU: Vrh novosadske policije štiti Haradinajev klan

DRUGI PIŠU: Vrh novosadske policije štiti Haradinajev klan

Šverc oružja kroz Srbiju, koji organizuje klan Ramuša Haradinaja, odvija se uz zaštitu vrha novosadske policije – saznaje "Blic".

Kako prenosi ovaj beogradski dnevni list, prošlog petka kroz Srbiju je prošao nelegalan tovar oružja u kojem se nalazilo 1.200 komada kratkih automatskih pušaka, "zbrojevke", i mnogobrojno lako naoružanje.

Klan koji operativno vode Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, Đuk Nikolaj Dukađini i Ljuljzim Beriša, godinama radi sa oružjem, a kako bi bili sigurni da neće biti ometanja, imaju plaćene ljude na važnim pozicijama u Srbiji, piše "Blic".

- Ozbiljno su organizovani. Iako razne službe nadziru Dunav duž celog toka, a na svim strateški važnim tačkama postoji video nadzor, do sada nijedan teretnjak sa sumnjivom robom nije kontrolisan. Nije, jer imaju svog čoveka u samom vrhu novosadske policije, koji preko svojih ljudi garantuje da ih niko neće dirati u Srbiji dok su na Dunavu. Takođe, neometano kod Sremske Mitrovice pretovaraju oružje iz barži na kamione, znajući da im niko ništa ne može – tvrdi izvor "Blica" iz srpskih bezbednosnih službi.

Kako se dalje navodi u tekstu, policajac na visokoj funkciji u novosadskoj policiji koji ih štiti dobija debelu proviziju za svoju uslugu, a kad oružje na baržama stigne do Srbije (najčešće kreće iz Nemačke ili Holandije), vadi se ispod barži i do transporta čuva u dve kuće koje se nalaze nedaleko od vode. Tad na scenu stupa jedan veliki domaći autoprevoznik.

- Takođe je reč o Novosađaninu, koji se u Srbiju doselio iz jedne od bivših jugoslovenskih republika. Pomenuti autoprevoznik ima veliku firmu koja ima poslove sa baržama, bavi se vađenjem peska, a ima i kamione za transport. Njegova vozila koriste se da od Karlovaca do Kosova prevezu oružje. Jedna firma mu je registrovana i na Sejšelskim Ostrvima, pa lako pere pare. Odlično je plaćen za svoju uslugu, a sa albanskim klanom ima i neke druge poslove – kaže izvor ovog beogradskog lista.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan