Drugi protest apotekara: Gradske vlasti su sve vreme znale šta se dešava (FOTO)

Drugi protest apotekara: Gradske vlasti su sve vreme znale šta se dešava (FOTO)

Dve nedelje nakon prvog, zaposleni u Apoteci Novi Sad održali su drugi protest, nezadovoljni finansijskim problemima u kojima se nalazi ta 300 godina stara državna ustanova.

Poluprazne apoteke, neredovna primanja i nemogućnost da pacijentima obezbede najosnovnije lekove, razlozi su zbog kojih je više desetina zaposlenih u Apoteci Novi Sad prošetalo centrom grada noseći transparent "Sačuvajmo apoteku Novi Sad". Predstavnica Sindikalne organizacije Apoteke Jelena Lopatić rekla je da se od prethodnog protesta ništa nije promenilo i još jednom ponovila zahteve zaposlenih.

- Ono što mi tražimo od gradske vlasti jeste da preuzme odgovornost za novonastalu situaciju, jer oni su bili tu sve vreme i znali su šta se dešavalo. To je to što tražimo od njih, a znamo da se problem globalni mora rešavati na nivou Ministarstva zdravlja i republike.
 

Načelnica apoteke Sajmište Olga Gajić zatražila je od gradskih vlasti da utvrde ko je kriv za katastrofalno stanje u Apoteci. Ona kaže da se oseća posramljeno jer nije u mogućnosti da pruži zdravstvenu uslugu pacijentima.

Okupljene su primili član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Zoltan Horvat i načelnica Gradske uprave za zdravstvo Mila Uverić, koji su im poručili da nisu nadležni za rešavanje tog problema. Zaposleni će u narednim danima tražiti formiranje Radne grupe i da ih primi gradonačelnik, a ukoliko do toga ne dođe, najavili su novi protest.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan