Drugi protest apotekara: Gradske vlasti su sve vreme znale šta se dešava (FOTO)

Drugi protest apotekara: Gradske vlasti su sve vreme znale šta se dešava (FOTO)

Dve nedelje nakon prvog, zaposleni u Apoteci Novi Sad održali su drugi protest, nezadovoljni finansijskim problemima u kojima se nalazi ta 300 godina stara državna ustanova.

Poluprazne apoteke, neredovna primanja i nemogućnost da pacijentima obezbede najosnovnije lekove, razlozi su zbog kojih je više desetina zaposlenih u Apoteci Novi Sad prošetalo centrom grada noseći transparent "Sačuvajmo apoteku Novi Sad". Predstavnica Sindikalne organizacije Apoteke Jelena Lopatić rekla je da se od prethodnog protesta ništa nije promenilo i još jednom ponovila zahteve zaposlenih.

- Ono što mi tražimo od gradske vlasti jeste da preuzme odgovornost za novonastalu situaciju, jer oni su bili tu sve vreme i znali su šta se dešavalo. To je to što tražimo od njih, a znamo da se problem globalni mora rešavati na nivou Ministarstva zdravlja i republike.
 

Načelnica apoteke Sajmište Olga Gajić zatražila je od gradskih vlasti da utvrde ko je kriv za katastrofalno stanje u Apoteci. Ona kaže da se oseća posramljeno jer nije u mogućnosti da pruži zdravstvenu uslugu pacijentima.

Okupljene su primili član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Zoltan Horvat i načelnica Gradske uprave za zdravstvo Mila Uverić, koji su im poručili da nisu nadležni za rešavanje tog problema. Zaposleni će u narednim danima tražiti formiranje Radne grupe i da ih primi gradonačelnik, a ukoliko do toga ne dođe, najavili su novi protest.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje Isključenje struje izmena režima saobraćaja novorođenčad mural intervju JKP Vodovod i kanalizacija izmena trase autobusa novosadska policija JGSP "Novi Sad" jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad bez vode klisa isključenje vode servisne informacije sahrane novi sad horoskop novosađani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija elektrovojvodina jkp lisje servisne informacije novi sad bez struje raspored sahrana i ispraćaja Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište bebe