DRUGI UPISNI ROK: Na kojim fakultetima UNS još uvek ima slobodnih mesta

DRUGI UPISNI ROK: Na kojim fakultetima UNS još uvek ima slobodnih mesta

Svršeni srednjoškolci koji nisu uspeli da u prvom upisnom krugu upišu fakultet, novu šansu za studiranje na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu imaće početkom septembra, kada počinje drugi upisni rok.

Kako prenose "Novosti", na Ekonomskom fakultetu preostalo je još 324 mesta, od kojih su 79 budžetska, a 245 je samofinansirajućih. Na Pravnom fakultetu ima još 382 mesta, i to samo tri za one čije će se školovanje finansirati iz budžeta i 379 samofinansirajućih.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja takođe ima slobodnih mesta. Na studijskim programima menadžer u sportu ima 22 slobodna mesta za studente koji bi se sami finansirali, kao i za još 68 studenata koji se opredele za diplomiranog profesora fizičkog vaspitanja i sporta, kao i 52 indeksa za program profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Na fakultetu tehničkih nauka u drugom, septembarskom roku ima 398 slobodnih mesta na osnovnim akademskim studijama od čega 79 budžetskih i 319 samofinansirajućih i 86 nepodeljenih indeksa za osnovne strukovne studije, od čega 23 čije se školovanje finansira iz budžeta i 63 za one koji će sami plaćati svoje studiranje. Filozofski fakultet raspolaže sa još 227 nepopunjenih mesta od čega 33 budžetska i 194 samofinansirajućih. Za one koji žele da dalje školovanje nastave na Poljoprivrednom fakultetu, preostalo je još 272 indeksa, od čega 115 za one čije će se školovanje plaćati iz budžeta i 157 samofinansirajućih.

Prvu godinu na Tehnološkom fakultetu u drugom roku moći će da upišu još 62 buduća studenta, od čega 37 budžetskih i 25 samofinansirajućih. Na Ekonomskom fakultetu u septembarskom roku ima još 324 slobodnih mesta, od čega 79 budžetskih i 245 samofinansirajućih.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan