DRŽAVA UZVRAĆA UDARAC: Uvode se nove mere protiv seksualnih prestupnika

DRŽAVA UZVRAĆA UDARAC: Uvode se nove mere protiv seksualnih prestupnika

Premijer predstavio nove mere države u borbi protiv nasilja u porodici i društvu.

- Promenićemo Krivični zakon, uvode se nova krivična dela – seksualno uznemiranje i proganjanje, i ide se na povećanje minimalne i maksimalne kazne,  izjavo je danas Aleksandar Vučić.

- Ovo smo odlučili zato što su kazne izricane i ispod minimuma. Zato se radi ovo. Neće moći uslovna osuda, rekao je premijer, dodajući da se to odnosi na obljubu nad detetom, nemoćnim licem i u slučaju silovanja.

U Palati Srbija održan je sastanak na kome su premijer Aleksandar Vučić i predstavnici resornih ministarstava i nadležnih institucija razgovarali o sistemskim merama u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu.

- Imamo obavezu da zaštitimo svakog građana naše zemlje i želimo da ima što manje nasilja. Zakoni moraju da spasavaju živote – poručio je premijer Srbije nakon današnjeg sastanka.

Premijer Srbije je rekao da je tužilac Zagorka Dolovac, koja je takođe prisustvovala sastanku, predložila 12 mera bezbednosti, a jedna od njih je i psihosicijalni nadzor nasilnika.

- Jasno ćemo pokazati nasilnicima da smo moderna država, da nemaju pravo da ugrožavaju bilo koga i da će država da reaguje – poručio je premijer i dodao da će država pomoći i izgradnji sigurnih kuća, kao i i njihov rad.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Futog novosađani servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu sahrane policija novosadsko porodilište Vreme u Srbiji elektrovojvodina bebe gradsko groblje isključenja struje servisne informacije betanija sremska kamenica raspored sahrana novi sad isključenje vode Isključenje struje bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod bez struje JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija štrand jkp lisje RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad novorođenčad