DRŽAVA UZVRAĆA UDARAC: Uvode se nove mere protiv seksualnih prestupnika

DRŽAVA UZVRAĆA UDARAC: Uvode se nove mere protiv seksualnih prestupnika

Premijer predstavio nove mere države u borbi protiv nasilja u porodici i društvu.

- Promenićemo Krivični zakon, uvode se nova krivična dela – seksualno uznemiranje i proganjanje, i ide se na povećanje minimalne i maksimalne kazne,  izjavo je danas Aleksandar Vučić.

- Ovo smo odlučili zato što su kazne izricane i ispod minimuma. Zato se radi ovo. Neće moći uslovna osuda, rekao je premijer, dodajući da se to odnosi na obljubu nad detetom, nemoćnim licem i u slučaju silovanja.

U Palati Srbija održan je sastanak na kome su premijer Aleksandar Vučić i predstavnici resornih ministarstava i nadležnih institucija razgovarali o sistemskim merama u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu.

- Imamo obavezu da zaštitimo svakog građana naše zemlje i želimo da ima što manje nasilja. Zakoni moraju da spasavaju živote – poručio je premijer Srbije nakon današnjeg sastanka.

Premijer Srbije je rekao da je tužilac Zagorka Dolovac, koja je takođe prisustvovala sastanku, predložila 12 mera bezbednosti, a jedna od njih je i psihosicijalni nadzor nasilnika.

- Jasno ćemo pokazati nasilnicima da smo moderna država, da nemaju pravo da ugrožavaju bilo koga i da će država da reaguje – poručio je premijer i dodao da će država pomoći i izgradnji sigurnih kuća, kao i i njihov rad.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija dunav horoskop porodilište horoskopski znaci jkp novosadska toplana sahrane servisne informacije novi sad Miloš Vučević štrand EPS bebe servisne informacije novosađani novorođenčad jkp lisje bez struje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad almaško groblje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina RHMZ isključenja struje radosne vesti raspored sahrana i ispraćaja bez vode havarija na vodovodu gradsko groblje matična knjiga rođenih