DRŽAVNA POMOĆ: Sutra počinje drugi krug isplate, prvi na spisku slobodni umetnici

DRŽAVNA POMOĆ: Sutra počinje drugi krug isplate, prvi na spisku slobodni umetnici

Već u petak, 6. avgusta, "ležu" prve pare u drugom krugu isplate finansijske podrške iz državne kase, i to slobodnim umetnicima koji će dobiti po 30.900 dinara, a potom slede i isplate privrednicima, penzionerima i ostalim punoletnim građanima.

Nakon slobodnih umetnika, prvi na spisku koji će dobiti novac od države su ugostitelji i zaposleni u turizmu. Njima od države takođe sleduje po 30.900 dinara. Reč je o drugom minimalcu koji je u prvoj polovini godine dogovoren u Nemanjinoj 11, a kako bi se pomoglo jednom od najugroženijih sektora u privredi, prenosi "Blic"

Govoreći o građanima, u odnosu na jun, sada imamo znatno širi spisak i pomoći i korisnika koji mogu da računaju na novu državnu podršku. Ono što je sigurno, jeste da će penzioneri, njih svih 1,7 miliona, moći da računaju na mnogo više od prvobitno obećanih 80 evra, a da će isplate ići i u ovoj i u narednoj godini, navodi beogradski dnevni list. 

Prva uplata na koju ima pravo više od šest miliona punoletnih stiže u novembru.

Tada "leže" 30 evra i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra.

U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra. Detalji za ovu isplatu, uslove i način prijave, biće naknadno saopšteni, piše "Blic". 

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan