Državni sekretar Svete Stolice služio misu u Novom Sadu (FOTO)

Državni sekretar Svete Stolice služio misu u Novom Sadu (FOTO)

Državni sekretar Svete Stolice kardinal Pietro Parolin služio je svetu misu u novosadskoj Katedrali - Rimokatoličkoj crkvi "Ime Marijino" i predvodio obred osveštavanja novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija u Novom Sadu.

Parolina je juče primio patrijarh Irinej koji je sa njim razgovarao o različitim temama iz života dveju crkava, navedeno je na sajtu SPC.

 

 

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svetoj misi u crkvi Imena Marijina, a potom i osveštanju novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija u Novom Sadu, u Futoškoj ulici. Obred osveštanja predvodio je Državni sekretar Njegove svetosti Pape Franje, Kardinal Pietro Parolin.

 

 

- Ovo je još jedna potvrda za Novi Sad, da smo priznati i prepoznati kao mesto u kojem vekovima postoji suživot različitih konfesija, kultura i jezika, ispreplitanih i čvrsto spojenih u novosadsko multikulturalno klupko. Danas smo videli građane različitih konfesija na ovom lepom događaju, što znači da su Novosađani svesni njegovog značaja i razloga zbog kojih ova visoka crkvena delegacija boravi u Novom Sadu - rekao je Vučević.

 

 

 - Kada je uzimano u obzir gde će biti novo sedište Međunarodne biskupske konferencije, smatramo da je veoma značajna bila ta naglašena duhovna komponenta koja postoji od samog osnivanja našeg grada i zato smo ponosni što je upravo Novi Sad prepoznat kao adekvatan i poželjan za tu svrhu - zaključio je Vučević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan