Državni sekretar Svete Stolice služio misu u Novom Sadu (FOTO)

Državni sekretar Svete Stolice služio misu u Novom Sadu (FOTO)

Državni sekretar Svete Stolice kardinal Pietro Parolin služio je svetu misu u novosadskoj Katedrali - Rimokatoličkoj crkvi "Ime Marijino" i predvodio obred osveštavanja novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija u Novom Sadu.

Parolina je juče primio patrijarh Irinej koji je sa njim razgovarao o različitim temama iz života dveju crkava, navedeno je na sajtu SPC.

 

 

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svetoj misi u crkvi Imena Marijina, a potom i osveštanju novog sedišta Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metodija u Novom Sadu, u Futoškoj ulici. Obred osveštanja predvodio je Državni sekretar Njegove svetosti Pape Franje, Kardinal Pietro Parolin.

 

 

- Ovo je još jedna potvrda za Novi Sad, da smo priznati i prepoznati kao mesto u kojem vekovima postoji suživot različitih konfesija, kultura i jezika, ispreplitanih i čvrsto spojenih u novosadsko multikulturalno klupko. Danas smo videli građane različitih konfesija na ovom lepom događaju, što znači da su Novosađani svesni njegovog značaja i razloga zbog kojih ova visoka crkvena delegacija boravi u Novom Sadu - rekao je Vučević.

 

 

 - Kada je uzimano u obzir gde će biti novo sedište Međunarodne biskupske konferencije, smatramo da je veoma značajna bila ta naglašena duhovna komponenta koja postoji od samog osnivanja našeg grada i zato smo ponosni što je upravo Novi Sad prepoznat kao adekvatan i poželjan za tu svrhu - zaključio je Vučević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje dnevni horoskop novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad horoskopski znaci isključenja struje isključenje vode servisne informacije novi sad Dom zdravlja Novi Sad novosadsko porodilište vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad horoskop sahrane novi sad bez vode Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja betanija štrajk poštara Vreme u Novom Sadu bez struje jkp lisje elektrovojvodina zodijak matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Nebojša Stefanović bebe JKP Vodovod i kanalizacija