DS: Bojkot kao sredstvo borbe za pravnu državu

DS: Bojkot kao sredstvo borbe za pravnu državu

Poslednje saopštenje Informativne službe Demokratske stranke prenosimo vam u celosti.

– Pokrajinski poslanik i predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković, potpredsednica stranke Dragana Rakić, članica Izvršnog odbora Tatjana Vešović i aktivisti Demokratske stranke juče su u okviru Bojkot kampanje posetili Pančevo, Kačarevo, Kovin, Sokobanju i Vršac i razgovarali sa građanima.

Reči "Bojkot k’o kuća" juče su se mogle čuti u 5 mesta u Srbiji koje su demokrate obišle kako bi razgovarale sa građanima o bojkotu, promeni režima koji je pod svoju kontrolu stavio čitavo društvo i vraćanju vlasti u ruke građana, gde pripada i odakle je oteta. 

Pokrajinski poslanik Nebojša Novaković vrlo je rado odgovarao na pitanja stanovnika Pančeva, a nešto kasnije i Kačareva. Najduže se diskusija vodila oko pitanja kako posle bojkota, kada će Demokratska stranka delovati van institucija.

"Bojkot je sredstvo – način da povratimo i očuvamo ukazano poverenje građana i zajedno nastavimo borbu za pravnu državu. Mi ne želimo da održavamo korumpirani sistem u životu samo da bismo zadržali političke pozicije, nego da ga menjamo tako da sistem funkcioniše i radi u opštem interesu“, zaključio je Nebojša Novaković. 

Potpredsednica stranke Dragana Rakić i članica Izvršnog odbora Tatjana Vešović poručile su danas da ni u Vršcu nema poštenih izbora, a nakon razgovora sa Vrščanima pomogle su i u prikupljanju potpisa protiv seče šuma na Fruškoj gori i izgradnji mini hidroelektrane na ovoj planini. 

Aktivnosti demokrata odigrale su se i u Kovinu i Sokobanji, gde su lokalni odbori organizovali akcije kako bi ohrabrili svoje sugrađane i motivisali ih na zajedničku borbu protiv diktatorskog režima.

Demokratska stranka drži svoju reč i ne izlazi na lažne izbore. Zajedno sa građanima Srbije izborićemo se za Srbiju u kojoj se dostojanstveno živi, zakoni poštuju i mediji slobodno rade svoj posao. I zato nema izbora  – bojkot je novi početak za Srbiju! – ističe se na kraju saopštenja Informativne službe Demokratske stranke

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sumnjam

  pre 746 dana i 14 sati

  Mene neko da prska nečim, osvetljava i proverava?
  Da bi RIK dobila nagrade u desetinama hiljada evra?
  Da bi pojedini pokupili dnevnice?
  Da bi SNS nastavila da preko direktora krade javna sredstva, putem nepostojeíh javnih konkursa i aneksa ugovora, gde cev koja treba da košta 2000 dinara po metru magično dobija cenu od 3500?
  Gde se izvode javni radovi po svaku cenu, makar to bila krstača ili fontana ili klupa - samo da se maknu narodne pare?
  Sve zato da bi se izlazilo u susret zapadu, narod nasilno vakcinisao, narodu uzimali organi po zakonu, zemlja krala i zagađivala, gde građanin ne može da dobije bolje radno mesto od motača kablova?
  Ja da izlazim i omogućim vam širenje kladionica, davanje primera mladima kako je dobor krasti putem politike?
  Ne, ne možete me naterati.
  Izaći ću, kada svi shvate da su direktne promene ulicom neophodne.
  Ono, kad ne možeš u bazi da namestiš glasove.

  Oceni komentar:
  1
  3