DS traži vanredne lokalne izbore u Novom Sadu

DS traži vanredne lokalne izbore u Novom Sadu

Demokratska stranka zatražila je danas vanredne izbore u gradu Novom Sadu jer je, kažu, posle predsedničkih jasno da aktuelna gradska vlast nema legitimitet.

Gradski odbor DS u saopštenju kaže da je Aleksandar Vučić u Novom Sadu dobio manje od polovine glasova birača, čime su mu Novosađani stavili do znanja, kako navode, da ne žele da "ni on, ni njegovi zastupnici odlučuju o njihovim životima".

Pozivaju se na podatak da je Vučić osvojio 44 odsto glasova, te zaključuju da "ne uživa podršku" većine građana Novog Sada.

Kako kažu, očekuju da će njihovu inicijativu za raspuštanje sadašnje Skupštine grada Novog Sada i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora podržati "i sve druge demokratske opcije u samom gradu".

S druge strane, Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da zahtev novosadskih demokrata za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora grad predstavlja "očajnički potez onih kojima je narod Srbije treći put u poslednjih pet godina jasno stavio do znanja šta misli o njima i njihovoj politici".

- Demokratskoj stranci nije dovoljno ni to što je u Srpskoj Atini kandidat Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera osvojio 19 odsto više glasova od drugoplasiranog Saše Jankovića, kandidata Demokratske stranke, pa sada traže i vanredne lokalne izbore – poručuju u saopštenju novosadski naprednjaci.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan